Artikel top billede

Sharepoint og Lotus låst i langvarig fejde

Efter den evindelige krig mellem Outlook og Notes, er der nu en ny kamp på vej mellem IBM's Lotus og Microsofts Sharepoint Server som den foretrukne samarbejds-platform blandt store virksomheder.

Computerworld News Service: Microsoft og IBM har ligget i krig i årevis over e-mail- og messaging-software med deres respektive produkter Outlook/Exchange og Lotus Notes/Domino.

Nu står kampen mellem Lotus og Sharepoint.

Ifølge en ny rapport fra Forrester Research vil begge virksomheder være langtidsinvesterede i denne kamp, idet der er fordele for de store erhvervskunder ved at bruge både den ene den anden eller begge platforme i deres it-arkitektur i den forudseelige fremtid.

Rapporten af analytiker Rob Koplowitz bemærker, at samarbejdssoftware, som lader medarbejdere på tværs af geografisk adskilte kontorer arbejde mere effektivt sammen gennem webbaserede applikationer, i stigende grad er en prioritet for store virksomheder.

Næsten 50 procent af de 1.017 it-medarbejdere i Europa og Nordamerika, som Forrester adspurgte i forbindelse med denne rapport, kalder det en prioritet eller en kritisk prioritet at få implementeret en samarbejdsstrategi i 2008.

Ved at blive voksen

Selvom Lotus har en længere baggrund på dette marked og har udviklet sig i løbet af årene, så har Sharepoint på de sidste kun 18 måneder eller deromkring virkelig fundet sine ben som samarbejdsplatform ifølge rapporten.

"Sharepoint har endelig fundet sin plads i verden og er hurtigt ved at blive voksen," skriver Koplowitz.

Nogle af fordelene ved at bruge Lotus eller Sharepoint til samarbejde afhænger selvsagt af hvilken software en virksomhed i forvejen bruger backend, og hvilken platform som udviklere er vant til at bygge applikationer til, bemærker Koplowitz.

Hvis en virksomhed allerede bruger IBM-software såsom WebSphere Portal og IBM Content Manager, så vil det være naturligt for den virksomhed at vælge Lotus. Udviklere, der bygger applikationer primært i Java, vil muligvis også foretrække Lotus ifølge rapporten.

Virksomheder, der i forvejen hovedsagligt bruger Microsoft Outlook/Exchange og andre Office-applikationer vil opleve flere fordele ved at bruge Sharepoint på grund af de tætte forbindelser mellem produkterne. Og hvis en virksomhed hovedsagligt beskæftiger .Net-udviklere, vil Sharepoint naturligvis være et bedre valg, påpeger rapporten.

Replikerings-fordel

Men IBM har den fordel at kunne levere tredjepartsapplikationer, der kan køre på Notes og Domino, hvis virksomheder ønsker at bruge software fra flere end en leverandør.

Derudover er Notes Sametime, som er IBM's instant messaging-klient til erhverv, og Quickr, som er IBM's applikation til videndeling, bygget på open source udviklingsplatformen Eclipse, som lader disse applikationer køre Eclipse-plugins direkte, og som giver en mere åben udviklingsarkitektur til tredjepartsapplikationer.

Microsoft arbejder stadig på at understøtte tredjepartsprodukter i Sharepoint, skriver Koplowitz. Han mener, at det er sandsynligt, at uafhængige softwareleverandører vil fortsætte med at bygge software, der udvider mulighederne med Sharepoint, hvilket vil gøre platformen mere værd i fremtiden.

Lotus giver også en værdifuld funktionalitet, som Sharepoint ikke giver - mulighed for at replikere data og applikationslogik fra server til server og fra server til klient, forklarer Koplowitz.

Det er især brugbart i de situationer, hvor information og applikationslogik spænder over fysisk adskilte lokaliteter over netværk med lav båndbredde, og giver her brugere mulighed for at replikere data med en backend-server og derefter arbejde offline, forklarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere