Artikel top billede

Safari crasher stadig trods to opdateringer på to uger

Apple har igen udsendt en opdatering til Safari-browseren - den anden på under to uger. Flere brugere undrer sig over, hvad det hele handler om.

Computerworld News Service: For anden gang på under to uger har Apple opdateret sin Safari-browser med udgivelsen mandag af opdateringen til version 3.2.1.

I modsætning til en opdatering 13. november - som tilføjede beskyttelse mod phishing og lukkede 11 sikkerhedshuller, hvoraf flere end to tredjedele var kritiske - handlede mandagens mindre opdatering blot om uspecificerede "forbedringer af stabiliteten," lyder det i en ellers ordknap meddelelse på Apples website.

Selvom meddelelsen indeholder et link til en supportside om sikkerhedsopdateringer fra Apple, hvor virksomheden normalt offentliggør information om de sikkerhedsvarsler, der som regel følger med sådanne opdateringer, så er der altså ingen information om Safari 3.2.1.

Ekspert ude med riven

En sikkerhedsekspert, som tidligere har været ude efter Apple på grund af virksomhedens uforudsigelige opdateringsplanlægning, var mandag ude med riven igen:

"Det ville være noget af en underdrivelse blot at sige 'mere af samme skuffe'," skriver director of security operations hos nCircle Network Security, Andrew Storms, over instant message.

"Men at sige sådan ville også være udtryk for denne apatiske tilgang, som vi er kommet til at forvente, når det handler om opdateringer fra Apple," lyder det.

"Hvis blot Apple ville lægge noget af den kreative ånd, som vi elsker ved Apple, for dagen, når det kom til livscyklussen for selskabet s sikkerhedsudvikling," tilføjer Storms.

Brugere har rappoteret problemer

Selvom Apples sparsomme information om version 3.2.1 af Safari gør det umuligt at vide med sikkerhed, så er der folk på virksomhedens supportforum, der spekulerer i, om ikke opdateringen skulle rette de problemer, som brugere rapporterede efter udgivelsen af version 3.2.

Hyppige nedbrud

Blandt disse problemer er hyppige nedbrud, især når den ny anti-phishing-funktion er sat til.

En tråd på supportforummet for Safari med titlen "Safari 3.2 er ubrugelig - lukker spontant ned," har fået over 100 kommentarer og er blevet vist næsten 4.000 gange, siden den blev oprettet 13. november.

Der var mandag aften kun få indlæg på forummet om dagens opdatering havde fået browseren til at holde op med spontant at lukke ned. Mindst en enkelt bruger skriver, at det ikke er tilfældet. "3.2.1 crasher stadig for mig," skriver en bruger ved navn Raymond Smith.

En anden bruger, der kører PithHelmet, som er et tredjeparts-plugin, der blokerer reklameannoncer, skriver også, at version 3.2 ofte lukker ned.

Apple har opdateret både Mac OS X- og Windows-versionen af Safari til version 3.2.1.

Brugere af Mac OS X kan downloade og installere version 3.2.1 ved brug af Safaris indbyggede opdateringsfunktion. På Windows kan brugere opdatere ved brug af programmet Apple Software Update.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere