Artikel top billede

Danskerne og internetbranchen svigtede dotDK

DotDK dumpede i to ud af tre mulige kategorier, da foreningen skulle indhente støtte fra det danske internetsamfund.

IT- og Telestyrelsen har nu endelig begrundet, hvorfor styrelsen droppede dotDK og rykkede DK Hostmaster op på duksepladsen i udbuddet om at administrere det danske internet.

"IT- og Telestyrelsen vurderer, at dotDK ikke opfylder kravet om bred repræsentation, hvad angår de private brugere. Støtteerklæringerne opfylder således ikke de formelle krav i udbudsmaterialet," lyder det i en pressemeddelelse fra IT- og Telestyrelsen.

Ifølge styrelsens egen definition dækker kategorien de private brugere "privatpersoner, der anvender internettet" - med andre ord: den almindelige dansker.

DotDK var i medierne for godt en måned siden og markedsføre sig selv med en undersøgelse, der viste, at danskerne stod domæneopkomlingen bi og samtidigt anså dotDKs støtteforeninger for at være vigtige for det danske internet-samfund.

Tynd besætning i internetbranchen

Udover de private brugere skulle dotDK opnå støtte fra to andre grupperinger i det danske internetsamfund: "Internetbranchen" og "professionelle brugere".

DotDK magtede ifølge IT- og Telestyrelsen heller ikke at leve op til kravet om bred repræsentation fra internetbranchen, der dækker over registratorer, webhoteller, hostingfirmaer og internetudbydere.

"De organisationer, der har afgivet støtte fra denne del af det danske internetsamfund repræsenterer registratorer, og registratorer er et ud af en række segmenter inden for internetbranchen.

De støttende organisationer udgør derfor hverken hver for sig eller tilsammen betydelige og dermed vigtige leverandører eller øvrige internetudbydere i det danske internetsamfund," lyder styrelsens begrundelse for, at dotDK ikke opnåede opbakning fra denne gruppering.

Kun i kategorien "professionelle brugere" røg dotDK gennem IT- og Telestyrelsens nåleøje, da støtten fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) var tilfredsstillende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere