Nokia trækker sig ud af det japanske mobil-marked

Nokia trækker sig ud af det japanske mobilmarked. Læs hvorfor her.

Computerworld News Service: Verdens største mobil-producent, finske Nokia, trækker sig ud af et af klodens største mobil-markeder, nemlig det japanske.

Nokia meddeler nemlig, at selskabet vil stoppe med at udvikle mobiltelefoner til de japanske mobil-giganter NTT DoCoMo og Softbank Mobile.

Dermed slutter Nokias japanske offensiv, der blev sat i gang for fem år siden, da Nokia kom tilbage på det japanske marked i forbindelse med lanceringen af 3G for japanerne.

Det er de nuværende økonomiske vilkår på det globale marked, der ligger til grund for beslutningen, oplyser Nokia-talsmand Thomas Jonsson.

Nokia står nemlig overfor faldende efterspørgsel efter mobiltelefoner, og det har fået det til nøje at gennemgå forretningen over hele verden. Det har fået Nokia-ledelsen til at fastslå, at udvikling til det japanske marked ikke har prioritet.

"Vi har ikke nået vores interne mål i en længere periode," siger Thomas Jonsson, der dog afviser at røbe, hvad disse mål har været.

Nokia vil dog holde et udviklings-center åbent i Japan, hvor selskabet også fortsat vil lægge en del af sine indkøb af dele.

Nokia beslutning siger formentlig mere om det japanske marked, end det siger om Nokia. Mobiltelefoner fra NEC, Fujitsu, Sharp, Panasonic og andre lokale producenter, der samarbejder med lokale mobil-udbydere, er de klart mest populære i landet, hvor ingen udenlandsk mobilproducent endnu for alvor har fået et ben til jorden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.