Nokia trækker sig ud af det japanske mobil-marked

Nokia trækker sig ud af det japanske mobilmarked. Læs hvorfor her.

Computerworld News Service: Verdens største mobil-producent, finske Nokia, trækker sig ud af et af klodens største mobil-markeder, nemlig det japanske.

Nokia meddeler nemlig, at selskabet vil stoppe med at udvikle mobiltelefoner til de japanske mobil-giganter NTT DoCoMo og Softbank Mobile.

Dermed slutter Nokias japanske offensiv, der blev sat i gang for fem år siden, da Nokia kom tilbage på det japanske marked i forbindelse med lanceringen af 3G for japanerne.

Det er de nuværende økonomiske vilkår på det globale marked, der ligger til grund for beslutningen, oplyser Nokia-talsmand Thomas Jonsson.

Nokia står nemlig overfor faldende efterspørgsel efter mobiltelefoner, og det har fået det til nøje at gennemgå forretningen over hele verden. Det har fået Nokia-ledelsen til at fastslå, at udvikling til det japanske marked ikke har prioritet.

"Vi har ikke nået vores interne mål i en længere periode," siger Thomas Jonsson, der dog afviser at røbe, hvad disse mål har været.

Nokia vil dog holde et udviklings-center åbent i Japan, hvor selskabet også fortsat vil lægge en del af sine indkøb af dele.

Nokia beslutning siger formentlig mere om det japanske marked, end det siger om Nokia. Mobiltelefoner fra NEC, Fujitsu, Sharp, Panasonic og andre lokale producenter, der samarbejder med lokale mobil-udbydere, er de klart mest populære i landet, hvor ingen udenlandsk mobilproducent endnu for alvor har fået et ben til jorden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.