Artikel top billede

UnoTel og BiBoB vil sælge ulåste iPhones

Telias dage som eneste udbyder af iPhone i Danmark er talte. UnoTel forventer at kunne levere telefonen allerede i næste uge, mens BiBoB stadig er ved at få aftalerne på plads.

For mindre end to uger siden annoncerede BiBoB, at firmaet vil importere iPhone fra andre steder i Europa, mens UnoTel, med en lignende struktur, regner med at kunne levere allerede i næste uge, og på den måde være helt oppe og køre til julesalget.

Det sker på trods af Telias aftale om, at være Apples eneste leverandør af den populære mobiltelefon i Danmark.

Anden struktur

Mens BiBoB endnu ikke har meldt noget ud om priser, har UnoTel allerede offentliggjort den kommende prisliste.

Med priser på henholdsvis 4.999 og 5.499 over seks måneder, alt efter om det skal være en iPhone med 8 eller 16 GB plads, med 3 Mbit flatrate data og 1.794 kroners taletid inkluderet, håber direktøren i UnoTel, at kunderne vil foretrække det TDC-baserede net.

"Den abonnementsstruktur vi har stykket sammen, mener jeg er bedre for kunden, og det er også en mindre pris kunden skal af med i bindingsperioden," siger direktør Lars Aagaard fra UnoTel.

Tager det med ro

De nye spillere på det danske marked, giver ikke Telia anledning til de store bekymringer, og pressechef Rune Fick Hansen afviser at det kommer til at have nogen umiddelbar indflydelse på den iPhone-løsning Telia tilbyder.

"Vi har ikke en fornemmelse af, at vi kommer til at tabe på det her. Vi sælger alt hvad vi har, så vi kommer ikke til at sidde inde med noget lager," siger Rune Fick Hansen.

"Vi kan jo se, at efter vi har givet op til 10 GB, har mange af dem, som i starten prøvede at flytte, skrevet, at de gerne vil blive hos os. På den måde synes jeg vi får en masse indikationer på, at vi er rigtigt attraktive."

Afventer aftale

BiBoB, som opererer på Sonofons net, arbejder i første omgang på at få en aftale på plads med Apple.

"For vores vedkommende har vi stadig ikke 100 procent juridisk garanti for Apple ikke kommer farende med et voldsomt krav, og før vi har denne sikkerhed, tør vi ikke starte med at sælge iPhones," skriver Frank Rasmussen, direktør i BiBoB, på BiBoBs debatforum for kunderne, Telesnak.dk.

I starten af 2008 blev Telekæden nødsaget til at stoppe salget af parallelimporterede iPhones, og indgå forlig, efter Apple truede med retssag.

Mens BiBoB indtil videre arbejder på at få Apple med på ideen, ser UnoTel-direktør Lars Aagaard ikke nogen grund til at bede om tilladelse fra producenten.

"Jeg mener da, at vi har papirerne i orden. Vi vil bare gerne give vores slutkunder adgang til en god terminal. De har jo et monopol-lignende samarbejde med Telia, og det er jo det vi gør lidt op med," siger Lars Aagaard.

Udenom Telia

Ligesom BiBoB henter UnoTel iPhone udenfor Danmark, hos en europæisk leverandør. Det medfører, at telefonerne ikke er låst til nogen udbyder, modsat Telias officielle danske iPhones.

Lars Aagaard ønsker ikke at oplyse, hvem den europæiske leverandør er, eller hvor mange iPhones UnoTel får til landet i første omgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere