Den Blå Avis har stået pivåben i 14 dage

Alle e-mail-informationer på Den Blå Avis har i 14 dage ligget frit tilgængelig for spam-robotter.

Godt 400.000 e-mail-adresser og tilhørende telefonnumre har ligget frit tilgængelig for spam-robotter siden 3. december.

Robotterne har således kunnet samle oplysninger om samtlige annoncører på Den Blå Avis i 14 dage.

"E-mail-adresser og telefonnumre har ligget fuldstændig blottet," fortæller en sikkerhedsekspert.

I praksis betyder det, at brugerne af Den Blå Avis har en større risiko for, at spam-mængderne i deres elektroniske postkasser vil blive forøget.

"Der har været tale om en almindelig 'mailto-funktion', som ikke gør noget for at maskere e-mail-oplysningerne. Alle annoncøroplysningerne kan blive trawlet af spam-robotter, der fra hovedsiden kan søge alle undersider og derved indsamle oplysningerne. Det er meget enkelt," forklarer sikkerhedsekspert i CSIS Peter Kruse om den tekniske baggrund for indsamlingen af oplysninger.

"God kutyme er, at man vikler adresserne ind i et JavaScript, og derved lukker for spam-robotterne," siger han.

Dybt kritisabelt
Tidligere har Den Blå Avis taget penge for at vise kontaktoplysninger på en annonce, men 3. december åbnede firmaet for annoncerne.

Det betød, at alle kontaktoplysninger på annoncerne blev gratis og frit tilgængelige indtil i går.

Den gode kundeservice med gratis annonceinformation er dog blevet overskygget af, at der ikke har været lukket for oplysningerne overfor spammerne.

"Det er naturligvis særligt kritisabelt, når man som serviceleverandør eksponerer kundernes e-mail adresser uden deres viden eller accept," lyder det fra sikkerhedsekspert Peter Kruse.

DBA erkender problem
En af de kendte metoder til at indsamle e-mail-adresser, der kan misbruges til spam-post, er ved at bruge robotter til at crawle websider for de såkaldte 'mailto-henvisninger'.

Det er netop denne fremgangsmåde, spammerne har haft mulighed for at anvende, på Den Blå Avis.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.