Artikel top billede

Svenskerne klar til at udrulle 4G-teknologi

Mens det er 3G og Turbo 3G, der er teleselskabernes kæledægger herhjemme, er vort svenske broderfolk nu begyndt på udrulningen af 4G i form af LTE-teknologien.

LTE står for Long Term Evolution, og teknologien udmærker sig ved, at hastighederne er markant højere, end det er tilfældet med 3G.

Derfor har TeliaSonera og Ericsson nu indgået en kontrakt om at udrulle LTE i Stockholm, så befolkningen i den svenske hovedstad vil kunne opleve en kommerciel lancering i 2010.

"LTE bringer den højst mulige ydelse og netværks-kapacitet, hvilket er en nødvendighed for at kunne imødegå behovet hos den hurtigt voksende gruppe af brugere af mobilt bredbånd rundt omkring i verden," udtaler Mikael Bäckstrøm, direktør for Ericsson i Norden og Baltikum.

LTE er en videreudvikling af 2G og 3G, men dog så forskellig, at det kræver nyt udstyr hos både slutbruger og netværks-operatør.

3G har sin begrænsning

Selv om udviklingen indenfor Turbo 3G har været ganske markant i de senere år, så har 3G-teknologien sin begrænsning.

Hvor 7,2 mbit/s i dag er den højeste hastighed på Turbo 3G herhjemme, så vil LTE befinde sig i en helt anden liga.

Sidste efterår kunne Ericsson således meddele, at netværksselskabet nu havde opnået hastigheder på 100 mbit/s på LTE.

Hidtil har LTE kæmpet side om side med Wimax om at blive fremtidens trådløse bredbåndsteknologi, men på det seneste har flere branche-analytikere udtrykt tvivl om Wimax' mainstream-fremtid.

Det er ikke kun i Europa, LTE-udrulningerne så småt begynder. I USA forventer selskaber som Verizon og AT&T også at kunne lancere LTE-netværk i 2010.

Ifølge analysehuset ABI Research har ialt 18 operatører rundt omkring i verden planer om at udrulle LTE-netværk. Analysefirmaet forventer, at selskaberne vil investere omkring 50 milliarder kroner (8,6 milliarder dollars) på teknologien over de næste fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere