Artikel top billede

Svenskerne klar til at udrulle 4G-teknologi

Mens det er 3G og Turbo 3G, der er teleselskabernes kæledægger herhjemme, er vort svenske broderfolk nu begyndt på udrulningen af 4G i form af LTE-teknologien.

LTE står for Long Term Evolution, og teknologien udmærker sig ved, at hastighederne er markant højere, end det er tilfældet med 3G.

Derfor har TeliaSonera og Ericsson nu indgået en kontrakt om at udrulle LTE i Stockholm, så befolkningen i den svenske hovedstad vil kunne opleve en kommerciel lancering i 2010.

"LTE bringer den højst mulige ydelse og netværks-kapacitet, hvilket er en nødvendighed for at kunne imødegå behovet hos den hurtigt voksende gruppe af brugere af mobilt bredbånd rundt omkring i verden," udtaler Mikael Bäckstrøm, direktør for Ericsson i Norden og Baltikum.

LTE er en videreudvikling af 2G og 3G, men dog så forskellig, at det kræver nyt udstyr hos både slutbruger og netværks-operatør.

3G har sin begrænsning

Selv om udviklingen indenfor Turbo 3G har været ganske markant i de senere år, så har 3G-teknologien sin begrænsning.

Hvor 7,2 mbit/s i dag er den højeste hastighed på Turbo 3G herhjemme, så vil LTE befinde sig i en helt anden liga.

Sidste efterår kunne Ericsson således meddele, at netværksselskabet nu havde opnået hastigheder på 100 mbit/s på LTE.

Hidtil har LTE kæmpet side om side med Wimax om at blive fremtidens trådløse bredbåndsteknologi, men på det seneste har flere branche-analytikere udtrykt tvivl om Wimax' mainstream-fremtid.

Det er ikke kun i Europa, LTE-udrulningerne så småt begynder. I USA forventer selskaber som Verizon og AT&T også at kunne lancere LTE-netværk i 2010.

Ifølge analysehuset ABI Research har ialt 18 operatører rundt omkring i verden planer om at udrulle LTE-netværk. Analysefirmaet forventer, at selskaberne vil investere omkring 50 milliarder kroner (8,6 milliarder dollars) på teknologien over de næste fem år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?