Artikel top billede

De kommende år vil betyde markante tiltag i de mobile teknologier. Visse kan dog vise sig at være en dyr fornøjelse for virksomhederne.

Disse mobile trends skal it-chefen holde øje med

Analysehuset Gartner kommer med en række bud på mobile teknologier, der er værd at holde et vågent øje med de næste par år. Ikke alle nyskabelserne vil glæde it-chefen.

Bluetooth 3.0, 802.11n og nye brugerflader. Disse tre trends er ifølge en ny analyse fra Gartner blandt dem, der vil præge dagsordenen frem mod 2010.

Derfor mener Gartner, at det er en god idé at have dem med i overvejelserne, hvis der i år skal udrulles nye mobile strategier i virksomheden.

Øverst på listen over nye teknologier står Bluetooth 3.0, der i løbet af i år kommer med de endelige specifikationer.

Det betyder, at produktionen af mobile enheder, der udnytter teknologien, kan begynde. Blandt de mest markante nyskabelser i Bluetooth-standarden er en ny strømspare-funktion, der reducerer strømforbruget markant.

Bluetooth 3.0 forventes yderligere at kunne håndtere den almindelige Bluetooth-standard, Wi-Fi og den trådløse ultra-bredbånds-standard, UWB.

It-chefer kan blive ramt af bruger-flade

Gartner spår videre, at de kommende år vil byde på nye udfordringer for virksomheder, der ønsker at strømline medarbejdernes mobile løsninger.

De it-ansvarlige kan nemlig forvente en stigende support-pukkel i takt med de mange forskellige brugerflader, der vil komme frem.

Gartner mener, at medarbejderne i stigende grad vil stille krav til individuelle brugerfladeløsninger alt efter smag.

På den positive side betyder mere forskelligartede brugerflader dog også øgede anvendelsesmuligheder, der i sidste ende kan øge produktiviteten hos den enkelte medarbejder, mener Gartner.

Ny net-standard koster virksomheder dyrt

Den hurtige netværksstandard 802.11n vil også finde vej til mobile enheder, mener Gartner.

Det betyder større båndbredde og en potentielt bedre netdækning i visse områder.

Analysehuset advarer dog om, at teknologien fra et virksomhedsperspektiv er en bekostelig affære, der blandt andet vil kræve indkøb af nye wifi-access points.

Står virksomheden imidlertid alligevel over for en udskiftning, anbefaler Gartner at vælge den nye standard, der er den første mobile standard, der kan levere de samme hastigheder som traditionelle kablede 100 Mbps netværk.

Ny standard til mobilbetaling

Sidst fastslår Gartner, at verden formentlig også vil komme til at se en ny, sikker overførselsstandard over korte afstande tage form.

Døbt Near Field Communication, vil standarden kunne bruges til for eksempel mobilbetalinger, hvor mobilen føres hen over betalingsmaskinen.

Løsningen har været afprøvet i flere lande, og har da også allerede været genstand for debat i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere