Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fjernsyn i 3D rykker et skridt nærmere

Fjernsyn i 3D kan stå overfor et gennembrud med ny godkendelse.

Computerworld News Service: Sensio Technologies 3D-teknologi er blevet accepteret som en valgfri del af dvd-standarden.

Ligesom det er tilfældet med DTS-surroundlyd, vil det ikke være påkrævet af producenter af afspillere at inkludere Sensio 3D, men de kan vælge at gøre det. Mange brancheanalytikere vurderer, at tv i 3D inden længe bliver udbredt i stor stil.

Sensios teknologi komprimerer to video-streams (en til venstre og en til højre øje) til den samme båndbredde, der kræves for blot en video-stream.

Denne strøm af data kan således håndteres som en normal video-stream og kan for eksempel blive yderligere komprimeret med MPEG-2 og brændt ned på en dvd.

Vil ikke gå ud over kvaliteten

En ekstra omgang komprimering gør ikke ligefrem videokvaliteten bedre, men Sensios executive vice president, Richard LaBerge, fortæller Industri Standard, at han ikke mener, at det i dette tilfælde vil skade kvaliteten væsentligt.

"Vi står stadig tilbage med op til 85 procent til 90 procent af det oprindelige billede. Vi kalder det 'tabsfri billedkvalitet'. Forbrugeren vil ikke kunne se forskel," siger han.

En Sensio-indkodet dvd vil kun være mulig at afspille på en Sensio-kompatibel dvd-afspiller.

En sådan afspiller vil være i stand til at sende de to video-streams til et særligt 3D-tv, og dette tv's teknologi vil eksempelvis være afgørende for hvilken slags briller, seeren har brug for.

Hvis tv'et ikke er et særligt 3D-tv, kan afspilleren enten sende et almindeligt 2D-billede eller en såkaldt anaglyfisk version, der blot kræver de velkendte 3D-briller, hvor højre og venstre brilleglas er farvet henholdsvis cyan og rød.

Men er der endnu indgået aftale med nogen elektronikproducent om at producere afspillere med denne teknologi?

"Vi er i samtale med dem, men der er ikke noget officielt endnu," fortæller LaBerge.

Sensio sælger en digitalprocessor, der kan fungere sammen med normale dvd-afspillere.

Sensio markedsfører også nogle få 3D-dvd'er, der udnytter teknologien, såsom Jaws 3-D og The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D. Fremtidige udgivelser inkluderer Creature from the Black Lagoon og It Came from Outer Space.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere