Artikel top billede

Netbooks redder pc-salget i 2008

Mens krisen for alvor har sat ind, fortsætter pc-salget i Vesteuropa med at vokse. De nye netbooks får æren med næsten 2,5 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2008.

På overfladen ser det nærmest ud til, at pc-salget i Vesteuropa slet ikke er ramt af krisen. 66 millioner solgte pc'er i 2008, svarende til en stigning på 17,2 procent i forhold til 2007.

Det viser Gartners opgørelse over fjerde kvartal 2008.

Vesteuropa var faktisk den region i det såkaldte EMEA-marked (Europa, Mellemøsten og Afrika), som har klaret sig bedst igennem den seneste periode.

Netbooks et hit

Forklaringen skal findes i, at pc-producenterne i stigende grad laver aftaler med teleselskaber om at sælge netbooks sammen med et 3G-abonnement til nedsat pris.

Samme koncept kendes fra mobiltelefonbranchen, og har vist sig at være en succes for netbooks, som der blev solgt 2,5 millioner af i det seneste kvartal, ud af sammenlagt 20,1 millioner solgte pc'er i kvartalet.

"Mens pc-salget i Vesteuropa viser god vækst, er den underliggende trend nedadgående med et fald på fem procent på erhvervsmarkedet i fjerde kvartal 2008. Hvis det ikke var for netbooks, ville det overordnede Vesteuropa-marked vise en nedgang," siger Ranjit Atwal, senioranalytiker hos Gartner.

"Det tegner ikke godt for 2009, som forventes at blive præget af de generelt dårlige økonomiske udsigter."

Ny i toppen

Overordnet set fører HP slaget om markedsandele i Vesteuropa, med 23,6 procent, Acer med 20,3 procent og Dell kommer ind på en tredjeplads med 10,1 procent markedsandel.

Men ASUS' succes med netbook'en Eee PC har givet producenten et markant boost, og placerer ASUS på en fjerdeplads med 7,4 procent markedsandel.

Sammenlignet med 2007's 2,9 procent, giver det ASUS en årlig fremgang på 190,4 procent vækst i regionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere