Artikel top billede

Dansk fiberselskab fyrer næsten hver anden ansat

Fiberselskabet Nianet fyrer 30 ansatte. Selskabet, som leverer fiberforbindelser til virksomheder, skærer udbygning af forretningen væk og fokuserer på driften.

Næsten hver anden ansatte i det lille fiberselskab Nianet er blevet fyret. Det oplyser virksomhedens administrerende direktør, Svend-Erik Jensen.

Dermed rammer krisen endnu en af elselskabernes fibervirksomheder. Nianet leverer fiberløsninger til virksomheder i hele Danmark.

Selskabet er ejet af en stribe elselskaber, og blandt ejerne er også MidtVest Bredbånd, som gik i betalingsstandsning i januar. Blandt de øvrige ejere er Seas-Nve, NRGI Bredbånd og Energi Midt.

Der er dog ifølge Nianets direktør ingen sammenhæng mellem MidtVest Bredbånds problemer og Nianets fyringer.

Fyringerne begrundes med den økonomiske krise i en meddelelse fra administrerende direktør Svend-Erik Jensen til samarbejdspartnere og kunder.

"Nianets fokus vil derfor fremover, så længe den nuværende finanskrise raser, være på at passe godt på det, vi har," skriver den administrerende direktør i meddelelsen.

De 30 stillinger, som nedlægges, udgør næsten halvdelen i selskabet, som har omkring 70 ansatte.

Direktøren understreger, at selskabet, der i 2007 nåede en omsætning på 125,2 millioner kroner, har opnået den kritiske masse, som gør selskabet profitabelt.

De seneste tilgængelige regnskabstal fra 2007 lyder dog på et underskud efter skat på 13,7 millioner kroner.

Rettidig omhu

Svend-Erik Jensen, som for blot fire måneder siden skiftede direktørstolen i kriseramte MidtVest Bredbånd ud med sit nuværende job, understreger i meddelelsen til kunderne og samarbejdspartnerne, at det drastiske skridt at fyre op mod halvdelen af medarbejderne ikke får indflydelse på driften.

Samtidig mener han, at det er et fornuftigt skridt i det nuværende marked, selv om han godt kan forstå, at det virker voldsomt.

"Det er også voldsomt at have haft den vækst, vi har haft, og det kan jeg ikke se igen i år," siger Svend-Erik Jensen og fortsætter:

"Jeg kan ikke holde på de 30 mand, når vi har de indikationer på markedet."

Direktøren fortæller, at der dog stadig vil være en smule opsøgende arbejde i forhold til nye kunder.

"Det er aldrig sort-hvidt. Vi har stadig nogen, der arbejder med salg," siger Svend-Erik Jensen, som runder sin besked til virksomhedens partnere af med, at forsvare den hårde tilpasning.

"For mig er det udtryk for forsigtig, sund fornuft og forretningssans. Havde vi været et lidt større firma, ville man måske endda kunne kalde det rettidig omhu," skriver Svend-Erik Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere