Artikel top billede

Hugh Scholaert, der er regional group president i Aastra Telecom, ser det som en fordel, at Microsoft intensivt har markedsført kommunikationsløsninger under unified communications-begrebet. Foto: Aastra Telecom (Foto: Alle Rechte vorbehalten. Werk lt. Paragr 2 UrhG; honorarfrei fuer die Presse bei Berichterstattung ueber DeTeWe. Kein Verkauf, Verleih oder Einspeisung in Bilddatenbanken. Rueckfragen: 030 4435 9999. / Bernd Lammel)

Unified communications - endnu et buzzword?

Løsningerne inden for unified communications har været der længe, men med Microsofts indtrængen på markedet er selve begrebet slået igennem, vurderer internationalt navn i branchen.

Når virksomheder binder deres kommunikationsformer sammen i én samlet løsning, hedder det unified communications. Sådan hedder det i hvert fald nu, men der er intet nyt under solen. Det mener Hugh Scholaert, der er regional group president i canadiske Aastra Technologies, som også har en dansk afdeling.

"Der er ikke noget gennembrud for unified communications lige nu. Det er en stor markedsføringskampagne fra Microsoft. På samme måde som Cisco lancerede VoIP," fortæller Hugh Scholaert

Han repræsenterer selv et firma, som globalt leverer unified communications-løsninger til såvel mindre virksomheder som større virksomheder.

Ifølge Hugh Scholaert er begrebet unified communications slået igennem på grund af de enorme summer, som Microsoft ofrer på området, efter firmaet har lanceret Office Communications Server. En softwarepakke, der leverer en samlet kommunikationsløsning til erhvervslivets større virksomheder.

Ser du unified communications som et buzz word?
"Ja, det gør jeg. Det er det samme med analytikere, der hvert år kommer med et akronym på tre bogstaver. De forudser en enorm omsætning af det her produkt, men det sker ikke. Konklusionen er, at det er et buzz word skabt af markedsføring," siger Hugh Scholaert

Selve de tekniske løsninger har været på markedet igennem længere tid, påpeger han.

"Mange af egenskaberne i unified communications, vi ser i dag, har eksisteret i mange år, men det handler om, hvordan det bliver bundet sammen og markedsført," siger Hugh Scholaert.

Det glæder ham, at Microsoft har meldt sig på banen med Office Communications Server, fordi firmaet får skabt enorm opmærksomhed omkring kommunikationsløsninger til erhvervslivet. Og det vil også smitte af på hans eget firma, forudser han.

Regnskabstal afgør skæbnen

Når Hugh Scholaert ikke mener, at vi har set et specielt gennembrud inden for unified communications nu, rejser det spørgsmålet, om det bare er varm luft, eller om det bliver meget efterspurgte ydelser?

"Det, der tæller, er, hvad du gør med det. Vi så med Cisco inden for VoIP, at det var det, de gjorde, der talte. Der vil ikke ske noget, med mindre de her værktøjer gøres relevante for en virksomhed ved at kunne forbedre deres omsætning eller effektivitet," siger Hugh Scholaert.

Og han understreger, at det netop er de parametre, virksomheder skal vælge deres kommunikationsløsninger efter.

"Virksomhederne skal vælge de værktøjer, der giver dem mere omsætning eller gør dem mere effektive," fastslår han.

Aastra Telecom opererer i 30 lande verden over, men har salgskanaler i over 100 lande. I Danmark beskæftiger virksomheden lidt over 20 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere