Artikel top billede

Toshiba og Volkswagen samarbejder om elektrisk bil

Toshiba og Volkswagen planlægger at samarbejde om udviklingen af motor og elektriske systemer til en fremtidig elektrisk bil.

Computerworld News Service: Toshiba og Volkswagen har begge underskrevet en hensigtserklæring med henblik på at gå sammen om udviklingen af det it-mæssige i en ny el-bil.

Dette skal understøtte Volkswagens plan om at bygge en elektrisk bil, der ikke udleder CO2 og som kan masseproduceres, således at almindelige mennesker også kan få råd til den. Den tyske bilproducent arbejder sammen med andre firmaer i forhold til forskellige elementer af den kommende bil.

Toshiba og Volkswagen planlægger desuden at samarbejde om at udvikle et lithium-ion batteri-system til elektriske biler.

"Vi har allerede arbejdet rigtig meget på den elektriske bil, men der mangler stadig en del udviklingsarbejde før den kan blive færdig. Specielt i forhold til lithium-ion batteri-teknologien og på dette område vil vi så benytte os af forskellige teknologiske, samarbejdspartnere som for eksempel Toshiba," skriver Volkswagens bestyrelsesformand Martin Winterkorn i en udtalelse.

Toshiba begyndte for nyligt masseproduktionen af en ny type lithium-ion batterier, som er udviklet specielt til brug i den type køretøjer. Denne SCIB ('Super Charge Ion Battery') er baseret på proprietær teknologi udviklet af Toshiba og kan oplade 90 procent på bare nogle få minutter. Derudover kortslutter den ikke nemt, selv ikke ved stød.

SCIB'en er allerede i brug i en elektrisk cykel, ligesom Toshiba har demonstreret, at den virker i knallerter. Selskabet har målrettet batteriet den industrielle køretøjs-sektor.

Produktionen er i dag, med 150.000 enheder om måneden, relativt lille, men Toshiba har offentliggjort planer om at bygge en ny fabrik. Den skulle gerne stå færdig i år, og den vil kunne øge produktionen til i stedet at udgøre mange millioner enheder om måneden.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere