Gyldendal tror på e-bøgerne

Mens Danmark i dag er et uland på e-bogsområdet, forudser forlagschef hos Gyldendal, at det nok skal komme. Forlaget er i fuld gang med at tage udfordringen op og vil allerede i år øge udbuddet.

Som Computerworld kunne kunne berette i sidste uge, står det skidt til for de danske e-bøger. Der er hverken udbud eller efterspørgsel og dermed intet marked.

Men hos Gyldendal, som er en af aktionærerne i Ebog.dk, men også sælger e-bøger via andre kanaler, er man ved at gøre klar til et indtog på netop dette nichemarked, ligesom det for to år siden var tilfældet med lydbøger.

"Gyldendal gik ind på lydbogsmarkedet for to år siden, og det er lykkedes os at lave en ikke ubetydelig forretning på den tid," siger forlagschef Cliff Hansen.

Er fantasien derude?
Direktør i Publizon, Steffen Sørensen, efterlyste for et par dage siden fantasi hos de danske forlag, som efter hans mening endnu ikke har turdet satse rigtigt på e-bøger.

"Jeg oplever det lidt som en Catch-22. Der er mangel på udbud, og det giver mangel på efterspørgsel, som giver mangel på udbud igen, fordi forlagene har svært ved at se en forretning i det," vurderer Steffen Sørensen.

Den problematik kan Cliff Hansen godt nikke genkendende til, og han anerkender, at der skal større satsninger til, hvis markedet skal udvikles til noget bæredygtigt.

"Jeg tror, Steffen har ret i, at der har været en mangel på titeludbud, og det er vi i fuld gang med at gøre noget ved," siger Cliff Hansen.

"Vi tror på, at lige så snart vi begynder at vælte titler ud, så begynder der at være interesse. Vi mener jo, at vi sidder med mange interessante titler, og det er vi sikre på vil være med til at øge efterspørgslen."

Cliff Hansen tror dog ikke, at en revolution vil komme på grund af et enkelt produkt, men i stedet på en bred front. Derfor fokuserer man hos Gyldendal på at udvikle til mange formater, så kunderne selv kan vælge, hvor e-bogen skal læses.

"Vi skal levere indholdet på den måde, som brugerne gerne vil have det. Det kan være på én måde i dag, og en anden i morgen. Derfor er den interne proces også baseret på en XML-løsning, så vi kan få det i de rigtige strukturer og formater og levere i det, der nu er relevant," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.