Artikel top billede

Miljøspørgsmål og opsang på CeBIT's første dag

Greenpeace markerede sig stærkt på førstedagen af CeBIT-messen i Hannover, hvor de opfordrede de store it-virksomheder til at bakke op om et stærkt resultat på klimakonferencen i København.

Førstedagen af CeBIT-messen var præget af grøn it. Den grønne it er et gennemgående tema på messen, og miljøorganisationen Greenpeace forsøgte at få de store it-virksomheder til at tage et større miljømæssigt ansvar.

Microsoft, Fujitsu, Sharp og Nokia har fastsat møder med Greenpeace. Det sker i forbindelse med, at Greenpeace på CeBIT-messen har opfordret de store it-virksomheder til at bakke op om et stærkt resultat på klimakonferencen i København senere på året.

Samtidig vil Greenpeace have, at it-virksomhederne drastisk begynder at skære i den farlige udledning fra deres egne forretninger samt at man investerer mere i vedvarende energi.

Greenpeace har rettet henvendelse til 14 store it-virksomheder, men som sagt er der kun fire, der har svaret på henvendelsen. Det er store navne som Google, IBM, Dell og HP, der endnu ikke har svaret på henvendelsen fra Greenpeace.

Arnold: Stop klynkeriet!
I forbindelse med den internationale finanskrise, opfordrede Californiens guvernør, Arnold Schwarznegger, at folk stoppede med klynkeriet.

"Det giver ikke mening, at folk læner sig tilbage og klynker omkring økonomien," siger Arnold Schwarnegger til IDG News Service.

"Vi skal være en del af løsningen og ikke problemet. Det bliver vi først, når vi starter med at være optimistiske og finder nye måder, at stimulere økonomien."

Arnold Schwarznegger har ellers truet med fyringen af godt og vel 20.000 offentligt ansatte i den Californiske stat. Det skete på baggrund af et underskud i staten på 247,8 milliarder kroner.

Ny cloud teknologi

IBM og SAP viste en ny teknologi, der automatisk balancerede arbejdsbyrden af en SAP-applikation over flere forskellige servere. Teknologien er en del af Rerservoir (Ressources and Services Virtualization without Barriers) cloud computing, der blev annonceret sidste år.

Reservoirs mål er at skabe en onlinebaseret serviceøkonomi, der gennem virtualisering vil kunne tilbyde brede it-løsninger på tværs af geografiske lokationer.

Bærbar med to skærme

Asus fremviste en bærbar computer med to skærme. Det gøres ved at fjerne keyboardet og i stedet have en touch-screen, hvor man så kan taste ting ind. Ved at lukke ned for det virtuelle tastatur kan man også omdanne den bærbare computer til en e-bog.

Af andre interessante ting kunne man høre, at
SAP bebudede, at man vil skære i medarbejdernes bidrag til den globale opvarmning med 60 procent i løbet af de næste 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere