Med købet af Fullrate kan koncernchef Henrik Poulsen håbe på, at presset på ADSL-priserne tager af. Foto: Jørgen True/TDC

TDC dæmper pres på ADSL-priser med Fullrate-køb

Fullrate har været med til at presse de danske bredbåndspriser ned, men TDC vil nu lægge en dæmper på det med dagens køb, forudser såvel Telia som analytiker.

TDC er den største spiller på det danske bredbåndsmarked, og det hænger ikke mindst sammen med ejerskabet af kobbernettet. I dag voksede TDC yderligere på det danske ADSL-marked med købet af Fullrate, som sad på lidt over fire procent af de danske ADSL-kunder.

"En af grundene er at sikre, at ingen andre gør det. Herunder især elselskaberne. Den anden grund er at tage noget af prispresset på ADSL, som vi også så det, da TDC købte Telmore. Det vil dog kun have en midlertidig effekt, for det mobile bredbånd vil komme til at bestemme prisen, og her er sådan nogle som Oister langt fremme i skoene," siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

ADSL-markedet er domineret af de to spillere TDC og Telenor, mens det tredje store teleselskab herhjemme, Telia, kun har en mindre del af markedet.

"Vi må forvente lidt mindre prispres, og når vi står alene som udfordrer på markedet, giver det os nogle større muligheder," siger Søren Krogh-Nielsen, salgs- og marketingdirektør i Telia Danmark.

Poul Ernst Jessen tror dog ikke, at TDC over en længere periode skal forvente et faldende pres på priserne.

"Motivet er nok, at de har købt noget midlertidig luft," siger Poul Ernst Jessen om TDC's køb.

Telenor og TDC sidder tungt på ADSL
Ifølge den seneste halvårsstatistik fra IT- og Telestyrelsen sad TDC i første halvår 2008 på næsten 70 procent, mens Telenor i form af Cybercity havde en markedsandel på godt 23 procent. Fullrate sad på 4,1 procent, og dermed tager TDC et pænt skridt opad på markedet.

"De kommer igen over 70 procent af markedet, og hvis man lægger det sammen med Telenors markedsandel, så sidder de to store på mere end 90 procent af xDSL-markedet i Danmark," siger Søren Krogh-Nielsen, salgs- og marketingdirektør i Telia Danmark..

Telia ser sig med dagens handel som den eneste betydelige udfordrer til de to store på ADSL-markedet.

"Vi er den eneste udfordrer, der er tilbage, som kan udfordre de to virksomheder på bredbånd," lyder det fra Søren Krogh-Nielsen, som håber, at Telia kan levere konkurrencedygtige priser i forhold til de to andre.

Poul Ernst Jessen forudser, at Fullrate i TDC's hænder vil undlade at presse priserne.

"Der vil måske ikke komme yderligere prissænkninger, men så er der muligheden for, at andre vil gøre det, som vi har set det med BiBoB på mobilmarkedet," siger Poul Ernst Jessen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Falck's nye CIO får it-afdelingen til at bidrage til forretningen med smart metode: "Der er ikke noget revolutionerende i det. Det virker bare super godt"
I mange virksomheder kæmper it med at bidrage til forretningen. Men hos Falck bruger it-afdelingen en snedig metode, der spiller it-afdelingen stærk fra begyndelsen. Virksomhedens nye CIO giver dig her en introduktion til BIO-metoden.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwoll, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.