Med købet af Fullrate kan koncernchef Henrik Poulsen håbe på, at presset på ADSL-priserne tager af. Foto: Jørgen True/TDC

TDC dæmper pres på ADSL-priser med Fullrate-køb

Fullrate har været med til at presse de danske bredbåndspriser ned, men TDC vil nu lægge en dæmper på det med dagens køb, forudser såvel Telia som analytiker.

TDC er den største spiller på det danske bredbåndsmarked, og det hænger ikke mindst sammen med ejerskabet af kobbernettet. I dag voksede TDC yderligere på det danske ADSL-marked med købet af Fullrate, som sad på lidt over fire procent af de danske ADSL-kunder.

"En af grundene er at sikre, at ingen andre gør det. Herunder især elselskaberne. Den anden grund er at tage noget af prispresset på ADSL, som vi også så det, da TDC købte Telmore. Det vil dog kun have en midlertidig effekt, for det mobile bredbånd vil komme til at bestemme prisen, og her er sådan nogle som Oister langt fremme i skoene," siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

ADSL-markedet er domineret af de to spillere TDC og Telenor, mens det tredje store teleselskab herhjemme, Telia, kun har en mindre del af markedet.

"Vi må forvente lidt mindre prispres, og når vi står alene som udfordrer på markedet, giver det os nogle større muligheder," siger Søren Krogh-Nielsen, salgs- og marketingdirektør i Telia Danmark.

Poul Ernst Jessen tror dog ikke, at TDC over en længere periode skal forvente et faldende pres på priserne.

"Motivet er nok, at de har købt noget midlertidig luft," siger Poul Ernst Jessen om TDC's køb.

Telenor og TDC sidder tungt på ADSL
Ifølge den seneste halvårsstatistik fra IT- og Telestyrelsen sad TDC i første halvår 2008 på næsten 70 procent, mens Telenor i form af Cybercity havde en markedsandel på godt 23 procent. Fullrate sad på 4,1 procent, og dermed tager TDC et pænt skridt opad på markedet.

"De kommer igen over 70 procent af markedet, og hvis man lægger det sammen med Telenors markedsandel, så sidder de to store på mere end 90 procent af xDSL-markedet i Danmark," siger Søren Krogh-Nielsen, salgs- og marketingdirektør i Telia Danmark..

Telia ser sig med dagens handel som den eneste betydelige udfordrer til de to store på ADSL-markedet.

"Vi er den eneste udfordrer, der er tilbage, som kan udfordre de to virksomheder på bredbånd," lyder det fra Søren Krogh-Nielsen, som håber, at Telia kan levere konkurrencedygtige priser i forhold til de to andre.

Poul Ernst Jessen forudser, at Fullrate i TDC's hænder vil undlade at presse priserne.

"Der vil måske ikke komme yderligere prissænkninger, men så er der muligheden for, at andre vil gøre det, som vi har set det med BiBoB på mobilmarkedet," siger Poul Ernst Jessen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Tre måneder forsinket: Den skandaleramte Windows 10-opdatering ‘1809’ ruller nu omsider automatisk ud
Den skandaleramte Windows 10-opdatering kaldet ‘1809’, som blev trukket tilbage få dage efter lanceringen 2. oktober 2018, begynder nu at rulle ud til brugerne helt automatisk via Windows Update.
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.