Artikel top billede

Rapport: Sun stadig åben for IBM-køb

Ifølge en rapport fra Bloomberg er Sun Microsystems stadig villige til at tale overtagelse med IBM, hvis sidstnævnte vil "forpligte sig stærkere på at gennemføre købet."

Computerworld News Service: Sun nægter at kommentere Bloombergs nye rapport, der citerer to unavngivne kilder, som befinder sig tæt på begivenhederne. IBM svarer umiddelbart ikke på henvendelser i den forbindelse.

Men samtidig fortæller en anden rapport fra CNBC, der også citerer anonyme kilder, at Sun for et par dage siden kontaktede IBM angående nye forhandlinger.

IBM er ikke længere helt så varm på ideen om at købe Sun, siger rapporten også, for it-giganten bekymrer sig noget om udsigten til de lange, dybtgående undersøgelser, der kan blive et resultat af en eventuel monopol-sag.

IBM er "måske ikke interesserede i Sun for enhver pris," fortæller en kilde i CNBC rapporten, men Big Blue har dog heller ikke formelt informeret Sun om, at de ikke er interesserede, tilføjer en anden kilde.

Torsdag eftermiddag steg IBM's aktier med omkring 15 kroner, mens Suns aktier steg med 1,4 kroner. New York Times fortæller, at Suns bestyrelse tidligere afviste det tilbud, som IBM gav 4. april, fordi de mente, at prisen var for lav. Samtidig mente Sun også, at den foreslåede aftale gav IBM for mange muligheder for at trække sig igen, skriver Wall Street Journal i en rapport.

Mens hverken Sun eller IBM har bekræftet, at der finder nye samtaler sted nu, så menes begge virksomheder at have haft diskussioner i hvert fald siden midten af marts, og en del af dramaet er også blevet lækket til pressen.

Den mulige overtagelse er blevet vurderet til 39,8 milliarder kroner, men CNBC skriver i sin rapport, at Sun nu er "villig til udvise langt større fleksibilitet i forhold til både pris og generelle vilkår."

Hvis overtagelsen bliver til noget, så vil den øge det forspring, som IBM har fået over Hewlett-Packard på servermarkedet. I 2008 inkasserede IBM 31,4 procent af omsætningen på det marked, mens Hewlett-Packard stod for 29,5 procent. Dell fik 11,6 procent og ifølge IDC stod Sun for 10,1 procent.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere