Telenors it-organisation arbejder ikke væsentligt anderledes i krisen end under normale omstændigheder, siger Telenors CIO, Lars Rude Andersen.

Telenors it-chef er helt kold i krisen

CIO i fokus: Telenor Danmarks it-chef, Lars Rude Andersen, oplever ikke, at der skal prioriteres væsentligt anderledes i krisen.

Finanskrise eller ej. Der er et dagligt arbejde, der skal udføres, og det gælder også for Telenor Danmarks 270 m/k store it-organisation,

"Vi ser selvfølgelig det samme som resten af forretningen, og det er, at et mindre forbrug betyder færre penge. Og det sætter selvfølgelig øget fokus på omkostninger, ligesom der er projekter, som vi må prioritere ud i tid. Så finanskrisen påvirker, men ikke dramatisk," siger Lars Rude Andersen, CIO i Telenor Danmark, der fornylig samlede sine brands, Cybercity og Sonofon, under moderbrandet Telenor.

Han mener ikke at det, der sker i øjeblikket, adskiller sig væsentligt fra det, der ellers foregår i hans it-organisation.

"Det er ikke meget anderledes end den normale prioritering, der pågår hele tiden. Det er bare nummeret hårdere, og det handler typisk om at finde balancen mellem eksterne og interne ressourcer. Det rammer typisk eksterne ressourcer, der koster flere penge her og nu," siger han.

Han er klar over, at det er en kortsigtet respons.

"Det er mere åbent, om det også bliver den langsigtede, hvis krisen bliver ved. På den korte bane er det det nemmeste at gøre noget ved. Vi fokuserer på omkostninger og ting, der direkte påvirker vores markedsmuligheder. Marked, kunder og omkostninger er vigtige. Men det er jo slet ikke nye eller ukendte omstændigheder," siger Lars Rude Andersen.

BI nedprioriteres ikke
Mange it-chefer oplever, at business intelligence bliver ekstra interessant i krisetider.

Den holdning kan Lars Rude Andersen snildt genkende.

Telenor har i længere tid kørt flere business intelligence-projekter, så heller ikke her oplever han den helt store forskel.

"Vi skal forstå, hvordan vores kunder agerer, og det er en relativ kompliceret opgave i den verden, vi befinder os i. Det er ikke blevet vigtigere i den forstand, for vi har hele tiden haft og har mange mennesker, som arbejder med det. BI-opgaverne nedprioriteres ikke," siger han.

Telenor bruger business intelligence fra det SAP-ejede Business Objects og PowerCenter-løsningen fra Informatica.

En anden opgave, der ikke nedprioriteres, er it-organisationens vigtigste overhovedet.

"Driften er det vigtigste, og derfor holder vi en pause med at release projekter i sommerferien. Projektorganisationen, som er en stor del af min organisation, holder igen for at sikre at driften er ukompliceret i perioder med mindre bemandingen. Det er typisk fra starten af juni til engang i august," fortæller Lars Rude Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.