Artikel top billede

Det er de færreste, der bruger sociale netværk og web 2.0-teknologier på arbejdet. Foto: Torben Klint

Kun ganske få bruger web 2.0 i arbejdsregi

Fem procent bruger sociale it-netværk, mens kun to procent af it-brugerne blogger i forbindelse med deres job, viser ny rapport fra Forrester.

Overraskende få bruger web 2.0-værktøjer som sociale netværk i faglige sammenhænge, og endnu færre tager sig tid til at blogge.

"Jeg har arbejdet med dette i 20 år og er overrasket," siger administrerende direktør i Adobe Nordic Johan Salenstedt til Computerworld Norge.

Tallene stammer fra en rapport, som analysehuset Forrester på vegne af Adobe har lavet blandt 3.000 'vidensarbejdere' i store og små selskaber over hele Europa.

Ideen med rapporten er at skabe klarhed over, hvordan det står til med brugen af web 2.0 og de såkaldte 'enterprise 2.0-værktøjer'. Teknologier som er en del af Adobes produktportefølje.

To og fem procent

Ifølge rapporten bruger kun fem procent sociale netværk som LinkedIn, Plaxo og Facebook. To procent blogger, mens kun én procent er aktiv med wikier.

Den svenske Adobe-direktør er meget ude hos virksomheder og arbejder med implementering af lignende værktøjer hos især de selskaber, som kan kaldes spydspidserne i denne sammenhæng.

Men når der ses på alle selskaber, er konklusionen altså, at web 2.0 kun bruges ganske lidt, og det overrasker direktøren.

"Hjemme sidder man med Facebook og Twitter og blogger. Men når man tager på arbejde, er det andre systemer, som dominerer. Man må begynde også at tage disse andre værktøjer i brug på arbejdet," siger Johan Salenstedt til Computerworld Norge.

Telefon og e-post

Også samarbejdsværktøjer, som indgår i det, man kalder enterprise 2.0, bruges beskedent ifølge Forrester-undersøgelsen.

Chat-værktøjer bruges af 15 prosent, 13 procent bruger videokonferencer og kun 10 procent benytter sig af web-konferencer. Endnu færre - ni procent - bruger egne websider til samarbejde, de såkaldte 'team-sites'.

Europæerne holder sig ifølge Forrester til ældre og kendte teknologier. Den gule kommunikations-førertrøje tilhører stadig e-post og den gode gamle telefonsamtale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere