Artikel top billede

SKI banker prisen på kopi og print i bund

En ny aftale skærer 28 procent af prisen på kopi- og printleverancer på SKI-aftalen. Samtidig strømlines leverandørerne.

Endnu engang strammer en rammeaftale grebet om it-leverandørerne. Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, har indgået en aftale, som kan barbere op mod en fjerdedel af udgifterne til print og kopi.

Prisen er ifølge udbudschef i SKI Søren Bo Christiansen blevet bedre i den nye rammeaftale. Ifølge SKI's gennemsnitstal er dele af den nye aftale 28 procent billigere end den nuværende. Og det betyder noget, når SKI forventer en omsætning på aftalen i omegnen af 1,1 milliarder kroner.

"Priserne er skarpe og gode og også væsentlig bedre end den sidste aftale," siger Søren Bo Christiansen.

Han mener, at det er svært at komme med en forklaring på det store prisfald.

"Om det er statens indkøbsprogram eller finanskrisen, som betyder noget, har jeg svært ved at bedømme," siger udbudschefen fra SKI.

Mere styring

Ud over bedre priser, forventer Søren Bo Christiansen, at den nye aftale giver flere tilfredse kunder.

"En af de vigtigste ændringer er, at sortimentet er bredere. Vi har udvidet sortimentet, så der er storformat-maskiner, storformat-scannere og labelmaskiner med," siger Søren Bo Christiansen og tilføjer, at der også er kommet tillægsløsninger, som normalt er relevante i større virksomheder, for eksempel betalingsløsninger og workflow-løsninger.

Samtidig med det større udvalg, har SKI forsøgt at strømline det produkt, som de forskellige leverandører leverer.

"Det har været præget af uigennemsigtighed, og der har været meget forskel på betingelserne. Nu har vi et aftalegrundlag, så enhver leverandør leverer på samme vilkår både hvad angår konkret levering, og service," siger Søren Bo Christiansen og forklarer, at det har været meget forskelligt, hvad de enkelte aftaler indeholdt.

"Det har været sådan noget med, at der var forskel på, om der var ekstra hæfteklammer inkluderet, eller om maskinen blev sat til (ved levering, red.). Nu sikrer vi, at alle gør det samme, når de kommer ud."

SKI's udbudschef fremhæver også, at der i den nye aftale er minimumskrav til miljøbelastningen fra udstyret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere