Artikel top billede

Exchange 2010 bliver hurtigere og mere skalerbar

Microsofts kommende Exchange 2010 bliver rasende hurtig i forhold til forgængeren. Se her, hvad Microsoft har gjort for at sætte tempoet drastisk i vejret.

Computerworld News Service: Microsofts kommende Exchange Server 2010 vil kunne læse og skrive e-mails til harddisken i et tempo, der er 70 procent hurtigere end Exchange Server 2007.

Det kommer til at ske, selv om den ny software bruger den samme database-motor som den gamle, lyder det fra Microsoft.

I sidste måned frigav Microsoft en offentlig beta af Exchange 2010, som er planlagt til udgivelse sidst på året.

Betaen afslørede en række iøjnefaldende slutbruger-funktioner, der sigter efter at kunne tage kampen op med ikke mindst Googles Gmail.

Ved Tech Ed-konferencen i Los Angeles gik en udvikler fra Microsoft i detaljer med en håndfuld forbedringer af Exchange Server 2010's back-end.

Alle disse forbedringer har at gøre med ydelse og skalerbarhed, som ellers længe har været ømme punkter for Exchange-administratorer og -brugere, hvor Exchanges database-engine, Jet, får meget af skylden.

For adskillige år siden offentliggjorde Microsoft en plan om at overføre Exchange til en SQL Server-baseret database-engine. Selskabet opgav dog senere disse planer.

Microsoft har altså beholdt Jet til Exchange 2010, men har ændret dens storage schema sådan, at det går mere flydende at læse og skrive e-mails til harddisk, forklarer Ross Smith IV, som er senior-softwarearkitekt hos Microsoft.

Dette giver en forbedring på 70 procent i input/output-operationer i forhold til Exchange 2007 og en forbedring på 90 procent i forhold til Exchange 2003, oplyser han.

Exchange 2010 bliver endnu mere rolle-baseret end tidligere versioner. I Exchange 2003 kunne en server konfigureres som enten en front-end-proxy eller en mailbox-server, som aflastede hoved-mailbox-serveren.

I Exchange 2007 kan servere konfigureres med én ud af fem roller: Hub transport, mailbox, unified messaging, edge transport og klientadgang.

Kan håndtere 120.000 aktive forbindelser

Exchange 2010 giver stadig mulighed for fem roller. Men klientadgang-serverne bliver styrket, sådan at de kommer til at udgøre et ægte rammeværktøj i mellemklassen, der kan håndtere data-rendering og -konvertering for både Outlook og Outlook Web Access, forklarer Smith.

Dette gør, at en mailbox-server i Exchange 2010 vil kunne håndtere op til 120.000 aktive forbindelser frem for de blot cirka 12.000 i Exchange 2007, oplyser han.

Mailbox-servere vil også blive i stand til at udføre failover på kun 30 sekunder i stedet for de aktuelle to minutter eller mere i Exchange 2007.

En anden ny funktion kaldet shadow redundancy - skyggeredundans - vil gøre det muligt at opbevare to kopier af e-mails, så administratorer ikke længere er nødt til at køre RAID-backup.

Mindre virksomheder og afdelingskontorer kan køre alle deres Exchange 2010-roller på en enkelt server med op til 16 processorkerner. Men de fleste bør af sikkerhedsårsager køre med adskillige servere, oplyser han.

"Vi vil langt hellere se jer skalere ud end at skalere op," siger Smith.

Servere, der udfører klientadgangs-rollen har brug for mindst otte processorkerner og otte gigabyte hukommelse i Exchange 2010. Servere kan fint have op til 12 kerner, hvorimod flere end det kan føre til langsommere ydelse på grund af "processor-crosstalk," forklarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Se alle de nye features i Exchange Server 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere