Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Nyt iPhone-styresystem: Rygter og fakta

Rygterne svirrer om det nye styresystem OS 3.0 til iPhone og endda en kommende ny telefon. Men hvad er facts og hvad er rygter? Bliv klogere her.

I månedsvis har udviklere verden over ved hjælp af det såkaldte Software Development Kit (SDK) arbejdet på programmer og spil til det kommende styresystem OS 3.0, som kan benyttes til iPhone, iTouch og en formentlig kommende iPhone-model.

Den super-hypede mobiltelefon er sammen med iPod touch solgt i 30 millioner eksemplarer i slutningen af 2008, oplyser Apple. Samtidig har 50.000 firmaer og udviklere betalt for at bruge udviklingsplatformen SDK, som har resulteret i mere end en milliard downloads fra Apples onlinebutik App Store, hvor brugere både kan købe programmer og hente gratis software direkte fra telefonen.

Med det nye styresystem, der ifølge Apple har mere end 100 nye funktioner, giver Apple-udviklere og -brugere mulighed for at udføre helt grundlæggende ting, som hidtil har manglet på iPhone - eksempelvis klip-og-sæt-ind og muligheden for at videresende en sms.

Det fortæller Morten Unold Andersen, der er medredaktør på internetsiden iphone.vildmedmac.dk, som siden lanceringen af den første model har blogget til danske fans om den super-hypede telefon, længe før den kom til Danmark.

Morten Unold Andersen har i et par uger afprøvet det kommende OS 3.0. Selvom han ligesom andre brugere i årevis har levet uden den basale klip-og-sæt-ind-funktion, er den særdeles brugbar, mener han.

"Jeg har klaret mig uden, men det gør det nemmere, hvis man skal videresende en besked eller en sms. Så kan du kopiere eller overføre noget fra en note, som du har et eller andet sted," siger Morten Unold Andersen.

Peer-to-peer via Bluetooth

Netop helt basal videresendelse af sms-beskeder har i iPhone-regi hidtil været en umulig opgave, som i version 3.0 endelig vil være mulig. Samtidig får telefonen nu ligesom konkurrenterne mulighed for MMS, en teknologi som hidtil kun har været mulig på iPhone hacket ved hjælp af såkaldt jailbreak.

Ud over muligheden for basale funktioner tilføjer det kommende styresystem også mere avancerede muligheder som eksempelvis push-teknologien, der gør det muligt for indholdsleverandører at skubbe indhold direkte ud på telefonens skrivebord, det såkaldte springboard.

Med OS 3.0 bliver også peer-to-peer-teknologien tilgængelig for udviklere og brugere ved hjælp af Bluetooth-teknologien. Noget som vil gøre spil med flere deltagere uden opkobling til internettet muligt, fremgår det af Apples egen præsentationsvideo af OS 3.0 SDK.

Samtidig vil teknologien sammenkoblet med gps-data gøre det muligt at til- og frakoble trådløse netværk, når telefonen er i nærheden af et hotspot.

Rygter om nye funktioner

Tilbage står de sædvanlige rygter og gisninger om nye muligheder, når man kombinerer OS.3.0 med den formentlig kommende iPhone-model.

Ifølge Morten Unold Andersen har Apple nemlig i vanlig stil intet afsløret om en eventuel kommende model. Når rygterne alligevel er vedholdende, skyldes det, at firmaet angiveligt er ved at udfase de eksisterende modeller hos onlinebutikken Applestore ved at sælge ud og undlade at fylde telefoner på lager i butikkerne.

"Og det er jo set før med alle deres produkter. Det er indikationen på, at der kommer et nyt iPhone-produkt," siger Morten Unold Andersen.

Rygterne fortæller om indbygget digitalt kompas, indbygget FM-sender og at telefonen vil være til salg fra 17. juni. Men om der er tale om mere end rygter, vil kun tiden vise.

Hos vildmedmac holder Morten Unold Andersen dog fast i, at der kun er tale om rygter, når det handler om en eventuel ny iPhone. Han fortæller, at man i praksis intet ved om en ny model.

Se Apples præsentation af styresystemet her:







Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere