Danskernes post og NemSMS lander hos eBoks

I dag skriver Økonomistyrelsen under på en aftale om NemSMS og den fælles dokumentboks for det offentlige med eBoks. Næste år kan alle danskere få post og sms direkte fra det offentlige.

En sms fra sygehuset tikker ind på mobilen aftenen før, du har en aftale med en speciallæge, og det er slut med rudekuverter fra det offentlige - det hele lander digitalt i dokumentboksen på Borger.dk - og du får besked pr. sms.

Det er et scenarie, der bliver virkelighed næste år, hvis alt går som forventet, efter Økonomistyrelsen nu har valgt eBoks som leverandør af NemSMS og den digitale dokumentboks.

eBoks har i årevis leveret en løsning, hvor private og virksomheder kunne modtage post fra nogle myndigheder og fra en stribe selskaber. Hele 1,9 millioner danskere har oprettet sig hos eBoks.

Med aftalen om også at skulle levere den offentlige dokumentboks, der skal bruges af alle offentlige myndigheder, får eBoks endnu flere postkasser på den digitale væg.

NemSMS er den anden halvdel af aftalen, og systemet skal gøre det muligt for alle de offentlige myndigheder, der er interesserede i det, at sende sms'er til borgerne. Og borgerne skal kun tilmelde sig ét sted.

Farvel til frimærkerne
Aftalen med eBoks tegnes af Økonomistyrelsen, men det er Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde, som står bag. Det betyder, at det i praksis er alle kommuner, regioner og hele staten, der lægger vægt bag.

Potentialet er ifølge Økonomistyrelsen stort - der skal slikkes en hel del færre frimærker. Faktisk vil man kunne spare 250 millioner kroner alene på porto, hvis 50 millioner offentlige breve ryger ud elektronisk.

Samtidig peger blandt andet Dansk IT og Rambøll Managements årlige analyse "IT i Praksis" på, at NemSMS vil kunne øge fremmødet betydeligt i forbindelse med aftaler på beskæftigelses- og socialområdet. Desuden forventer Danske Regioner store gevinster på sundhedsområdet.

"Med sms-påmindelser og mulighed for digitale indkaldelsesbreve giver vi borgere og personalet gode redskaber, der kan bidrage til, at mødet mellem borger og sygehuset bliver så nemt og tilfredsstillende som muligt," siger Lisbeth Nielsen, kontorchef for It & Kvalitet, Danske
Regioner i en pressemeddelelse om aftalen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.