Danskernes post og NemSMS lander hos eBoks

I dag skriver Økonomistyrelsen under på en aftale om NemSMS og den fælles dokumentboks for det offentlige med eBoks. Næste år kan alle danskere få post og sms direkte fra det offentlige.

En sms fra sygehuset tikker ind på mobilen aftenen før, du har en aftale med en speciallæge, og det er slut med rudekuverter fra det offentlige - det hele lander digitalt i dokumentboksen på Borger.dk - og du får besked pr. sms.

Det er et scenarie, der bliver virkelighed næste år, hvis alt går som forventet, efter Økonomistyrelsen nu har valgt eBoks som leverandør af NemSMS og den digitale dokumentboks.

eBoks har i årevis leveret en løsning, hvor private og virksomheder kunne modtage post fra nogle myndigheder og fra en stribe selskaber. Hele 1,9 millioner danskere har oprettet sig hos eBoks.

Med aftalen om også at skulle levere den offentlige dokumentboks, der skal bruges af alle offentlige myndigheder, får eBoks endnu flere postkasser på den digitale væg.

NemSMS er den anden halvdel af aftalen, og systemet skal gøre det muligt for alle de offentlige myndigheder, der er interesserede i det, at sende sms'er til borgerne. Og borgerne skal kun tilmelde sig ét sted.

Farvel til frimærkerne
Aftalen med eBoks tegnes af Økonomistyrelsen, men det er Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde, som står bag. Det betyder, at det i praksis er alle kommuner, regioner og hele staten, der lægger vægt bag.

Potentialet er ifølge Økonomistyrelsen stort - der skal slikkes en hel del færre frimærker. Faktisk vil man kunne spare 250 millioner kroner alene på porto, hvis 50 millioner offentlige breve ryger ud elektronisk.

Samtidig peger blandt andet Dansk IT og Rambøll Managements årlige analyse "IT i Praksis" på, at NemSMS vil kunne øge fremmødet betydeligt i forbindelse med aftaler på beskæftigelses- og socialområdet. Desuden forventer Danske Regioner store gevinster på sundhedsområdet.

"Med sms-påmindelser og mulighed for digitale indkaldelsesbreve giver vi borgere og personalet gode redskaber, der kan bidrage til, at mødet mellem borger og sygehuset bliver så nemt og tilfredsstillende som muligt," siger Lisbeth Nielsen, kontorchef for It & Kvalitet, Danske
Regioner i en pressemeddelelse om aftalen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.