Danskernes post og NemSMS lander hos eBoks

I dag skriver Økonomistyrelsen under på en aftale om NemSMS og den fælles dokumentboks for det offentlige med eBoks. Næste år kan alle danskere få post og sms direkte fra det offentlige.

En sms fra sygehuset tikker ind på mobilen aftenen før, du har en aftale med en speciallæge, og det er slut med rudekuverter fra det offentlige - det hele lander digitalt i dokumentboksen på Borger.dk - og du får besked pr. sms.

Det er et scenarie, der bliver virkelighed næste år, hvis alt går som forventet, efter Økonomistyrelsen nu har valgt eBoks som leverandør af NemSMS og den digitale dokumentboks.

eBoks har i årevis leveret en løsning, hvor private og virksomheder kunne modtage post fra nogle myndigheder og fra en stribe selskaber. Hele 1,9 millioner danskere har oprettet sig hos eBoks.

Med aftalen om også at skulle levere den offentlige dokumentboks, der skal bruges af alle offentlige myndigheder, får eBoks endnu flere postkasser på den digitale væg.

NemSMS er den anden halvdel af aftalen, og systemet skal gøre det muligt for alle de offentlige myndigheder, der er interesserede i det, at sende sms'er til borgerne. Og borgerne skal kun tilmelde sig ét sted.

Farvel til frimærkerne
Aftalen med eBoks tegnes af Økonomistyrelsen, men det er Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde, som står bag. Det betyder, at det i praksis er alle kommuner, regioner og hele staten, der lægger vægt bag.

Potentialet er ifølge Økonomistyrelsen stort - der skal slikkes en hel del færre frimærker. Faktisk vil man kunne spare 250 millioner kroner alene på porto, hvis 50 millioner offentlige breve ryger ud elektronisk.

Samtidig peger blandt andet Dansk IT og Rambøll Managements årlige analyse "IT i Praksis" på, at NemSMS vil kunne øge fremmødet betydeligt i forbindelse med aftaler på beskæftigelses- og socialområdet. Desuden forventer Danske Regioner store gevinster på sundhedsområdet.

"Med sms-påmindelser og mulighed for digitale indkaldelsesbreve giver vi borgere og personalet gode redskaber, der kan bidrage til, at mødet mellem borger og sygehuset bliver så nemt og tilfredsstillende som muligt," siger Lisbeth Nielsen, kontorchef for It & Kvalitet, Danske
Regioner i en pressemeddelelse om aftalen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning