Afgørelse om åbne standarder udskydes yderligere

Tidspres betyder, at beslutningen om, hvorvidt Danmark skal bruge ODF eller OOXML, udskydes yderligere. Først når vintermørket kommer, kan vi vente en afgørelse.

Konkurrencestyrelsen kan ikke nå at blive færdig med den med spænding ventede rapport om åbne standarder, som oprindeligt var planlagt til at udkomme 1. juli 2009 - 15 måneder efter, at arbejdet blev sat i gang.

Forsinkelsen er medvirkende til, at datoen for en endelig afgørelse om de åbne standarder nu skubbes til helt hen til 1. november.

Dermed forlænges det gevaldige slagsmål om, hvorvidt det offentlige Danmarks dokumentstandard skal være det open source-baserede ODF eller Microsofts OOXML, som gik i gang, da Folketinget i sommeren 2006 besluttede at indføre åbne standarder på syv områder i det offentlige Danmark.

Med beslutningen øges den dobbelt-sidede prøveperiode - hvor både OOXML og ODF kan anvendes - med fire måneder til 1. november.

Konkurrencestyrelsens forsinkelse skyldes ifølge Computerworlds oplysninger ikke mindst udfordringer med at få færddiggjort de undersøgelser, der er blevet foretaget i arbejdet, hvor hver en sten i den stærkt komplicerede sag skal vendes og drejes.

"Rapporten udkommer formentlig til august. Det ligger ikke klippefast endnu, men vi forventer kraftigt, at det bliver til august," lyder det fra Lisa Sandager, kommunikations-konsulent i Konkurrencestyrelsen.

Politisk presset tidsplan
Tidsplanen for de åbne standarder har tidligere givet hovedbrud i det offentlige.

Således udløste også den oprindelige udgivelsesdato for Konkurrencestyrelsen rapport - sat til 1. juli 2009 - bekymrede miner blandt Folketingets it-ordførere.

De frygtede, at der ikke ville være tid nok til at færdigbehandle sagen, i det også prøveperioden udløb 1. juli, hvor Folketinget er gået på sommerferie.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.