Afgørelse om åbne standarder udskydes yderligere

Tidspres betyder, at beslutningen om, hvorvidt Danmark skal bruge ODF eller OOXML, udskydes yderligere. Først når vintermørket kommer, kan vi vente en afgørelse.

Konkurrencestyrelsen kan ikke nå at blive færdig med den med spænding ventede rapport om åbne standarder, som oprindeligt var planlagt til at udkomme 1. juli 2009 - 15 måneder efter, at arbejdet blev sat i gang.

Forsinkelsen er medvirkende til, at datoen for en endelig afgørelse om de åbne standarder nu skubbes til helt hen til 1. november.

Dermed forlænges det gevaldige slagsmål om, hvorvidt det offentlige Danmarks dokumentstandard skal være det open source-baserede ODF eller Microsofts OOXML, som gik i gang, da Folketinget i sommeren 2006 besluttede at indføre åbne standarder på syv områder i det offentlige Danmark.

Med beslutningen øges den dobbelt-sidede prøveperiode - hvor både OOXML og ODF kan anvendes - med fire måneder til 1. november.

Konkurrencestyrelsens forsinkelse skyldes ifølge Computerworlds oplysninger ikke mindst udfordringer med at få færddiggjort de undersøgelser, der er blevet foretaget i arbejdet, hvor hver en sten i den stærkt komplicerede sag skal vendes og drejes.

"Rapporten udkommer formentlig til august. Det ligger ikke klippefast endnu, men vi forventer kraftigt, at det bliver til august," lyder det fra Lisa Sandager, kommunikations-konsulent i Konkurrencestyrelsen.

Politisk presset tidsplan
Tidsplanen for de åbne standarder har tidligere givet hovedbrud i det offentlige.

Således udløste også den oprindelige udgivelsesdato for Konkurrencestyrelsen rapport - sat til 1. juli 2009 - bekymrede miner blandt Folketingets it-ordførere.

De frygtede, at der ikke ville være tid nok til at færdigbehandle sagen, i det også prøveperioden udløb 1. juli, hvor Folketinget er gået på sommerferie.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?