Artikel top billede

Telenors direktør for regulatorisk og operations, Jesper Hansen, er ny formand for teleoperatørernes brancheforening. Han håber at sikre branchen indflydelse under forhandlingerne om teleforliget. Foto: Telenor (Foto: Foto: Søren SvendsenBilledet er reduceret i størrelse, en større fil kan bestilles. / Søren Svendsen)

Ny tele-formand: Vi har brug for et nyt tele-forlig

Telekommunikationsindustrien får ny formand fra Telenor. Han går efter at spille en aktiv rolle i et kommende teleforlig.

Telekommunikationsindustrien (TI) har fået ny formand i Jesper Hansen, direktør for regulatorisk og operations i Telenor.

TI er brancheforeningen for landets teleselskaber og operatører, der til sammen omsætter for 44 milliarder kroner om året.

Det betyder, at foreningen repræsenterer teleselskaber, der i princippet konkurrerer indbyrdes. Det er imidlertid ikke et problem, forklarer den nye formand.

"Man sidder i bund og grund sammen med mange af sine konkurrenter, men fordi branchen har en række fælles problemstillinger, har man lykkes med at sætte sig ved samme bord," siger Jesper Hansen.

Vil sætte sig på teleforlig

Den nye direktør fortæller, at han ikke er kommet ind på posten for at revolutionere foreningen som sådan.

Men visse ændringer, det kommer der til at ske.

"Vi vil gerne have lavet en revision af vores strategi efter sommerferien, hvor vi vil prøve at adressere de grundlæggende udfordringer, teleindustrien står over for," siger han.

Blandt dem nævner Jesper Hansen et kommende teleforlig, som han gerne ser, at TI sætter sig tungt på.

"Der er enighed i foreningen om, at vi har brug for et nyt teleforlig. Der er enighed på tværs - ikke nødvendigvis om det nærmere indhold, men om det overordnede," siger han.

Indflydelse til gengæld for investeringer

Han mener, at indflydelsen er berettiget, fordi telebranchen investerer massivt i den danske teleinfrastruktur.

"Vi er en meget investeringstung branche, der gen-investerer 23 procent af vores omsætning i teleindustrien, så det interesserer os selvfølgelig, at vi har de rigtige rammebetingelser," siger Jesper Hansen.

Rammebetingelser, forklarer han, som brancheforeningens medlemmer når frem til på trods af individuelle ønsker.

"Telekommunikationsindustrien er en organisation, der har meget af sin styrke og sit fundament i arbejdsgrupperne, hvor vi sidder på tværs i branchen og taler om fælles udfordringer og problemer," siger han.

Jesper Hansen overtager formandsposten fra Jens Ottosen-Støtt, regulatorisk chef i Telia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere