Kunderne får mulighed for flere valg med Microsofts nye Azure-platform, lyder det fra Bob Muglia til Microsofts årlige partnerkonference.

Microsoft klar til at sælge skyen

Med frigivelsen af Windows Azure lancerer Microsoft en forretningsmodel, som kan blive afgørende for cloud computing. Partnere er begejstrede men også afventende.

NEW ORLEANS - Microsoft benyttede årets partnerkonference, der finder sted i New Orleans frem til torsdag, til at frigive Windows Azure Platform. Azure er softwarekoncernens bud på en værktøjskasse til cloud computing, og den kommer med en forretningsmodel, som kan blive afgørende for udviklingen af et cloud-marked.

Et marked som ifølge analysehuset Gartner kan være endda meget interessant at sætte rammen for. Hos Gartner regner analytikerne med, at cloud-markedet er på 46 milliarder dollars i form af hosting og lejet software. I løbet af få år vil det marked være vokset til 150 milliarder dollars.

"Med Azure platformen giver Microsoft kunderne mulighed for et valg. Skal Microsofts produkter kører på servere i din egen kælder, på en infrastruktur som er hosted hos en partner eller hos Microsoft," fortæller Bob Muglia, der er den øverste chef for Microsofts Server and Tools Business Division.

Mere fokus på forretningen
"Fordelen med at bruge Azure er, at vi ikke behøver at spekulere over infrastruktur, når vi leverer en løsning til kunderne. Vi kan koncentrere os om at løse den forretningsmæssige udfordring, og når løsningen er klar trykker vi blot på en knap, og så kører vi i skyen hos Microsoft."

Sådan siger Gustaf Löfberg, der er partner i Netcompany, som allerede har taget hul på fremtiden ved at anvende hostingapplikationerne Bpos. Han peger også på fordelene i at kunne anvende allerede eksisterende værktøjer på Azure platformen.

Vejen til skyerne
"Vi bevæger os lige nu fra en verden med traditionelle datacentre hos virksomheder og hosting partnere. Første skridt op i skyen er virtualisering og optimering af datacentrene," fortæller Bob Muglia og fortsætter:

"Næste skridt er den private sky, hvor flere maskiner arbejder sammen enten hos kunden selv eller hos en hosting partner. Endelig er der den åbne sky, hvor løsningen hos kunden kommer fra et stik i væggen alt andet er ude i hos andre leverandører," siger han.

Udover styresystemet Windows Azure omfatter platformen databasen Azure SQL og .Net services. I første omgang er Azure platformen gratis for partnere, men i forbindelse med udviklerkonferencen i november er Microsoft klar til at sælge skyen.

Forretningsmodellen
For sammen med frigivelsen af Azure-platformen præsenterede Microsoft en forretningsmodel for Azure der giver kunderne mulighed for at betale efter forbrug, abonnere eller lade Azure indgå i storkundeaftaler.

Afhængig af prisen kan den platform alene i kraft af Microsofts størrelse få betydelig indflydelse på, hvordan markedet for cloud computing former sig. Det mener administrerende direktør Christian Beer fra Dynamicweb.

Dynamicweb leverer webbaseret cms og har ikke umiddelbart noget behov for Azure-platformen men derimod erfaring fra markedet for hostede løsninger. Og selvom priserne endnu ikke er kendt, så ser Christian Beer klart konturene af, at Microsofts model kan forme cloud-markedet.

Løsninger afgørende
Jakob Norup er administrerende direktør i hostingvirksomheden Hostnordic. En virksomhed der kommer i direkte konkurrence med Microsofts åbne sky, men det skræmmer ikke Jakob Norup.

"Selv hvis prissætningen af Azure skulle vise sig at være så lav, at vi får svært ved at konkurrere direkte, så vil vi stadig kunne sælge hosting af hele infrastrukturer. For Azure er en masse fragmenter, som skal sættes sammen. Og i sidste ende er det partnernes evne til at skabe konkurrencedygtige løsninger, der afgør levedygtigheden," siger Jakob Norup.

Partner Gustaf Löfberg fra Netcompany peger på, at en af Azure platformens største muligheder netop ligger i at betale efter behov. Det gør kundernes håndtering af spidsbelastninger af it-systemet nemmere og billigere.

Men alle partnere er dog enige om, at det er tidligt i forløbet med Azure. De mangler stadig at se, platformen i fuld funktion.

Hos Microsoft Danmark arbejder Henrik Westergaard med Azure platformen. Han har store forventninger til, at 200 kunder i løbet af det næste år vil anvende Azure i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.