Artikel top billede

Sådan bygger du en en switch med 100.000 porte

Amerikanske forskere har udviklet software, der gør det muligt at skalere datacenter-netværk op til over 100.000 porte.

Computerworld News Service: Forskere fra University of California i San Diego præsenterer i denne uge en afhandling, der beskriver software, som skal kunne gøre datacenter-netværk massivt skalerbare.

Ifølge forskerne vil deres software ved navn PortLand gøre det muligt at skalere Layer 2-datacenter-netværk op til over 100.000 porte, og de har endda en fungerende prototype på Jacobs School of Engineering under UC San Diego Department of Computer Science and Engineering.

Deres gennembrud beskrives i den videnskabelige artikel "PortLand: A scalable Fault-Tolerant Layer 2 Data Center Network Fabric," som præsenteres ved SIGCOMM 2009 i Barcelona i denne uge.

"Vi kom frem til et sæt algoritmer og protokoller, der kombinerer det bedste fra Layer 2- og Layer 3-netværk," skriver Amin Vahdat, som er ledende forfatter til artiklen og underviser i datalogi ved UC San Diego, i en udtalelse.

Skal gøre styring lettere

Datacentre er aktuelt omdrejningspunkt for ophedet konkurrence mellem førende leverandører såsom Cisco, HP, Juniper og IBM, hvoraf nogle udvider eksisterende løsninger og andre bygger nye produkter fra bunden.

PortLand vil kunne fungere sammen med eksisterende hardware og routing-protokoller, forsikrer forskerne, som inkluderer kandidatstuderende, der arbejder sammen med Vahdat.

"Vores mål er at gøre det muligt for datacenter-operatører at håndtere deres netværk som et samlet hele," forklarer Vahdat, der har en blog ved navn Idle Process. "Vi arbejder for at skabe et netværk, som administratorer kan tænke på som en enorm switch med 100.000 porte, og som betjener over en million virtuelle slutpunkter."

Det afgørende her er udviklingen af et system, så servere kan finde hinanden uden at udsende deres anmodninger til hele netværket.

Med PortLand bruger switche det, der kaldes pseudo-MAC-adresser og en directory service til at lokalisere servere, som de har behov for at forbinde til, heriblandt nye virtuelle servere. Ifølge forskerne kan denne opsætning overflødiggøre meget af det manuelle arbejde, der ellers er nødvendigt for at bygge Layer 3-netværk.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere