Karsten Ree (billedet) håber, at Zepto er en sund forretning inden for to år, men IDC-analytiker Anders Elbak spår en svær fremtid for Zepto. Foto: Jakob Boserup

Kan Karsten Ree sejle Zepto igennem stormvejret?

Analytiker Anders Elbak fra IDC har svært ved få øje på en bæredygtig strategi for Zepto, mens hovedaktionær Karsten Ree tror på en sund forretning inden for to år.

Bølgerne omkring Zepto skvulpede højt i 2008, og stormvejret er fortsat i det ny år. Derfor søsatte hovedaktionæren Karsten Ree en redningsplan for virksomheden sammen med daværende direktør Lasse Frost.

Men kan kaptajn Rees nye planer redde Zepto i et marked med mange konkurrenter?

Konkurrencen inden for bærbare pc'er er benhård, og priserne på fladskærme er styrtdykket de seneste år. Det er de to kerneforretninger hos Zepto.

Derfor vurderer analytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC, at det ny Zepto under Karsten Rees ledelse får det svært. Han efterlyser en klar strategi fra Zepto.

"Den væsentligste udfordring for Zepto er at få kommunikeret ud, hvad det egentlig er, virksomheden vil på længere sigt. Det mangler jeg at se," siger Anders Elbak.

Virksomheden har flere spor, som den kan vælge, men ingen af dem ligner umiddelbart en sikker vinder-strategi, mener analytikeren.

Et af sporene kunne være at kaste sig over en bredere vifte af produkter som lyd-udstyr og dvd-afspillere, ligesom Amitech har gjort tidligere. Men her skal Zepto have et stærkt brand, hvis det skal lykkes, vurderer Anders Elbak.

"Jeg har svært ved at se, at det er det, de skal overleve på. Og jeg kan heller ikke se, at de skulle stå så stærkt i priskonkurrencen på pc-markedet, så jeg kender ikke en plan, som jeg finder rigtig lovende for Zepto. Den har jeg svært ved at se lige nu," fortæller han.

Ny strategi hos Zepto
Samtidig står virksomheden i en situation, hvor den skal vælge, hvilken salgsstrategi der skal føre Zepto videre. Den oprindelige strategi, som brødrene Lasse og Per Frost valgte, var build-to-order. Zepto byggede en maskine efter kundens ønske.

Nu har selskabet indgået en aftale med firmaet Rosenmeier Electronics, der skal distribuere Zepto-computere.

Det er i øvrigt også Rosenmeier, der har overtaget Amitechs navn og lager, efter firmaet gik i betalingsstandsning tidligere på sommeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.