Karsten Ree (billedet) håber, at Zepto er en sund forretning inden for to år, men IDC-analytiker Anders Elbak spår en svær fremtid for Zepto. Foto: Jakob Boserup

Kan Karsten Ree sejle Zepto igennem stormvejret?

Analytiker Anders Elbak fra IDC har svært ved få øje på en bæredygtig strategi for Zepto, mens hovedaktionær Karsten Ree tror på en sund forretning inden for to år.

Bølgerne omkring Zepto skvulpede højt i 2008, og stormvejret er fortsat i det ny år. Derfor søsatte hovedaktionæren Karsten Ree en redningsplan for virksomheden sammen med daværende direktør Lasse Frost.

Men kan kaptajn Rees nye planer redde Zepto i et marked med mange konkurrenter?

Konkurrencen inden for bærbare pc'er er benhård, og priserne på fladskærme er styrtdykket de seneste år. Det er de to kerneforretninger hos Zepto.

Derfor vurderer analytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC, at det ny Zepto under Karsten Rees ledelse får det svært. Han efterlyser en klar strategi fra Zepto.

"Den væsentligste udfordring for Zepto er at få kommunikeret ud, hvad det egentlig er, virksomheden vil på længere sigt. Det mangler jeg at se," siger Anders Elbak.

Virksomheden har flere spor, som den kan vælge, men ingen af dem ligner umiddelbart en sikker vinder-strategi, mener analytikeren.

Et af sporene kunne være at kaste sig over en bredere vifte af produkter som lyd-udstyr og dvd-afspillere, ligesom Amitech har gjort tidligere. Men her skal Zepto have et stærkt brand, hvis det skal lykkes, vurderer Anders Elbak.

"Jeg har svært ved at se, at det er det, de skal overleve på. Og jeg kan heller ikke se, at de skulle stå så stærkt i priskonkurrencen på pc-markedet, så jeg kender ikke en plan, som jeg finder rigtig lovende for Zepto. Den har jeg svært ved at se lige nu," fortæller han.

Ny strategi hos Zepto
Samtidig står virksomheden i en situation, hvor den skal vælge, hvilken salgsstrategi der skal føre Zepto videre. Den oprindelige strategi, som brødrene Lasse og Per Frost valgte, var build-to-order. Zepto byggede en maskine efter kundens ønske.

Nu har selskabet indgået en aftale med firmaet Rosenmeier Electronics, der skal distribuere Zepto-computere.

Det er i øvrigt også Rosenmeier, der har overtaget Amitechs navn og lager, efter firmaet gik i betalingsstandsning tidligere på sommeren.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.