BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Google i strid modvind i storstilet bog-projekt

Googles storstilede projekt med at gøre millioner af bøger tilgængelige via søgemaskinen bliver mødt af europæiske protester.

Googles bog-projekt, hvor millioner af bøger bliver scannet og gjort helt eller delvist tilgængelige via Google-søgemaskinen, har vist sig sværere at realisere end som så.

I går meddelte Frankrig, at man har tænkt sig at forsøge at stoppe projektet på grund af copyright-problematikken.

Financial Times skriver, at den franske protest kom efter et møde mandag i Bruxelles, hvor politikere og interessegrupper diskutterede muligheden for en fælles, europæisk aftale, der giver Google mulighed for at scanne hele bibliotekter, så man kan finde ældre bøger på søgemaskinen Google Books.

En lignende aftale er allerede kommet i stand i USA, men nu protesterer Frankrig imod aftalen, fordi den bryder med franske forfatteres rettigheder.

Konceptet med Google Books er, at man kan søge på titler, forfattere, emner og citater i det kæmpe arkiv.

En del af bøgerne vises i deres helhed, andre kan man se uddrag af, og andre igen blot informationer om - som eksempelvis anmeldelser, udgivelsesoplysninger og links til steder, hvor man kan købe bogen.

Google har har blandt andet løbet panden mod bogreolen, fordi de europæiske copyright-regler først bortfalder 70 år efter forfatterens død.

Google fastholder plan
I USA har Google indgået et forlig med amerikanske forfattere, så de i alt får økonomisk kompensation i form af 750 millioner kroner.

Det samme er dog ikke sket her i Danmark, og derfor har Dansk Forfatterforening også tidligere meddelt, at man vil rette henvendelse til Google for at opnå en lignende aftale, da dele af danske værker også kan findes på Google Books.

Næste mandag skal en amerikansk dommer afgøre gyldigheden af det amerikanske copyright-forlig, men allerede i sidste uge protesterede Tyskland over aftalen, og nu føjer Frankrig sig altså også til det kor.

Indtil videre er der dog ikke meget, der tyder på, at Google har tænkt sig at droppe bog-projektet.

"Vi er ikke enige (med Frankrig, red.), da vores US-aftale er begrænset til USA, kommer ind under amerikansk lovgiving, og da kun amerikanske læsere vil have gavn af den," har Google udtalt i følge Financial Times.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.