Artikel top billede

Windows 7 overhaler allerede Linux

Windows 7 er godt på vej til at overhale Linux i antallet af brugere på verdensplan, selvom Windows 7 ikke officielt er frigivet endnu. I Danmark er det allerede sket.

På trods af at Windows 7 først for alvor bliver sluppet løs blandt brugerne 22. oktober, er styresystemet allerede ved at overhale Linux som det mest populære styresystem på verdens harddiske.

W3counter.com, der samler besøgsstatistikker fra over 26.000 websider, rapporterer i august-tallene, at antallet af Windows 7-brugere ligger lige i hælene på antallet af Linux-brugere.

De helt præcise procentsatser er på 1,69 procent Windows 7-brugere, mens Linux benyttes af 1,97 procent af de indregnede surfere.

Windows XP indtager stadig toppen af listen med over 60 procent fulgt af Microsofts andet operativsystem, Vista, der har erobret 22,64 procent af verdens pc'er.

Mac OS X ligger på tredjepladsen med en markedsandel på lige over syv procent.

Danskerne vil hellere bruge Windows 7 end Linux

Ser man på tallene i Danmark, har Windows 7 allerede overhalet frikode-distributionerne.

Statistikken fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) fortæller, at en procent af danskerne bruger Windows 7, mens 0,4 procent anvender Linux.

Udbredelsen af Windows 7 skyldes blandt andet, at det siden starten af maj har det været muligt at hente Windows 7 Release Candidate (RC) ganske gratis.

Forretningskunder med volume-licenser og en Software Assurance-aftale har kunnet downloade den engelsksprogede Windows 7 RTM siden 7. august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere