Artikel top billede

Rygter fortæller, at Nokia kan være ude i et potentielt opkøb af Palm.

Rygte: Nokia vil købe Palm

Aktierne hos smartphone-producenten Palm steg voldsomt i går, efter at nyhedsbureauet Reuters bragte historien om, at Nokia var interesseret i at købe Palm. Ren spekulation, mener teleanalytiker.

En ny alliance kan være på vej på mobiltelefonmarkedet. I hvert fald steg smartphone-producenten Palms aktier voldsomt, efter at der havde været forlydender om, at mobilgiganten Nokia skulle være interesseret i et større opkøb af Palm-aktier.

Men teleanalytiker John Strand fra Strand Consult tror ikke meget på markedets jungletrommer.

"Det er rene spekulationer, og jeg har svært ved at se, hvorfor Nokia skulle købe Palm. Det kan godt være, at Nokia har store udfordringer med at komme ind på det amerikanske marked, men det er ikke fordi, at Palm netop har en unik markedsposition der," siger John Strand.

Kan være et godt køb for Nokia

Palm lancerede før sommeren deres smartphone Palm Pre, der skulle tage kampen op mod Apples smartphone. Selve smartphonen har været rost af forskellige anmeldere, men de har stillet spørgsmålstegn ved, om der har været nok applikationer til Palm Pre.

Analytiker Shaw Wu fra Kaufman Brothers tror noget mere på et muligt opkøb af Palm fra Nokia. Analytikeren mener, at opkøbsrygterne presser en masse spekulanter til at købe Palm-aktien for at dække deres ryg.

"Det (en mulig aftale mellem Nokia og Palm, red.) ville give mening. En anden faktor er, at Palm-aktien har været hårdt presset," siger Shaw Wu til Reuters.

Men det er ikke fordi, at Palms teknologi er værdifuld for Nokia.

"Fra et teknologisk synspunkt ville Palm ikke kunne tilbyde Nokia noget. En aftale ville nærmere kunne tilbyde Nokia nogle kunder på det amerikanske marked," siger Hannu Rauhala, aktieanalytiker i den finske bank Pohjola, til Reuters.

Samme mening har John Strand: "Nokia er teknologisk set meget længere fremme end Palm. Jeg kan ikke se, hvordan Palm på nogen måde kan tilbyde noget over for Nokia."

Andre analytikere er dog uenige.

"Nokia er blevet overhalet af konkurrenter i softwaredelen på smartphones, og et opkøb af Palm vil kunne afhjælpe denne kløft," siger James Faucette, analytiker hos Pacific Crest Securities Inc. til Bloomberg.

Strand: Palm kan være tæt på at lukke
Palm har de seneste par år været hårdt presset af væksten på smartphone-markedet. Tilbage i halvfemserne var Palm en af de førende producenter af PDA-computere, men de seneste år har firmaet måttet kæmpe over for fremadstormende konkurrenter som HTC og Apple.

Apple haft noget større held til at lukrere på applikationssiden, hvor man har udnyttet tusindvis af velvillige programmører til at kode programmer til Apples smartphone. Samtidig udøver Apple udstrakt kontrol med adgangen til deres musiktjeneste for diverse smartphone-producenter. Senest har Apple og Palm været ude i en større strid.

Teleanalytiker John Strand mener dog, at spekulationerne om Palm kan være med til at dække over, at det ikke går særlig godt for virksomheden.

"Næsten hver gang en telefonproducent har været tæt på at gå konkurs eller knække halsen, har der været rygter om, at de ville blive solgt til Nokia," fortæller John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere