Artikel top billede

Microsoft og i4i gør klar til kamp om Word

Microsoft og i4i fik en halv time til at forklare synspunkterne i copyright-sagen om Word. Anklager vil forbyde salget af 2003- og 2007-udgaverne. Der er mere end 1,5 milliarder kroner på spil.

Computerworld News Service: "Ingen overraskelser," siger i4i om høringen, der fandt sted i Washington i onsdags. Firmaet vil have forbuddet tilbage.

Endelig fik parterne mulighed for at fremlægge argumenterne i den copyright-sag, der handler om programmet Word, og som kan ende med, at Microsoft skal betale godt 1,5 milliarder kroner i skadeserstatning og afholde sig fra at sælge softwaren fra og med 10. oktober.

Onsdagens høring er sidste nyt i den appelsag, som Microsoft indledte tidligere på måneden, da den første jurys afgørelse om, at Microsoft ulovligt har anvendt patenteret teknologi, blev udfordret.

Sagen har tiltrukket sig international opmærksomhed, fordi det tidligere blev afgjort, at Microsoft fra 10. oktober ville få forbud mod at sælge Word 2003 og Word 2007. Dette forbud blev dog ophævet igen tidligere i denne månede, da Microsoft advarede mod det kaos, et forbud ville medføre.

Ifølge Microsoft ville det tage omkring fem måneder at tilpasse Word, og i al den tid ville virksomheden ikke kunne sælge Word eller pakkerne Office 2003 og Office 2007, der indeholder det populære tekstbehandlingsprogram.

På mødet fik advokaterne for hver virksomhed 30 minutter til at argumentere for hver deres side af sagen foran de tre dommere, der udgjorde appelretten.

Selv om dommen ikke faldt onsdag - og dommerne ikke gav nogen indikationer om, hvad den vil blive - havde både i4i og Microsoft naturligvis deres egen tolkning af begivenhederne.

"Vi havde en rigtig god fornemmelse i maven, da vi kom ud fra mødet," lød det fra Loudon Owen, som er bestyrelsesformand for i4i, da han blev interviewet over telefonen efterfølgende.

"Vi vandt både afsigelsen og forbuddet, så bevisbyrden ligger hos Microsoft nu. Det bedste var, at der ikke var nogen overraskelser. Det ser lovende ud, eftersom Microsoft bare gentog sine tidligere argumenter," tilføjede han.

"Patentet er ikke gyldigt"

I en e-mail til Computerworld giver talsmand fra Microsoft, Kevin Kurtz, dog udtryk for et andet syn på sagen.

"Vi lagde vægt på tre grunde til, hvorfor dommen skal laves om. Retten skal og bør konstruere anklager ordentligt. Patentet er ikke gyldigt, vi overtræder det ikke og man bør bruge sin sunde fornuft i forhold de forventede konsekvenser af et forbud."

Ligesom Loudon Owen kommenterede Kevin Kurtz også på dommerne.

"Vi er tilfredse med, hvordan mødet gik, og vi glæder os til, at retten træffer afgørelse i sagen," understregede han.

Loudon Owen giver stadig udtryk for en tro på, at forbudet vil blive genindført, måske med virkning fra den oprindelige dato, den 10. oktober.

"Vi kan ikke fortælle dommerne, hvordan de skal gøre deres arbejde," svarede han, da han blev spurgt, om i4i's advokater havde opfordret panelet til en hurtig afgørelse i appelsagen.

"Men tidsrammen blev diskuteret grundigt, og vi kom også ind på det faktum, at dommen oprindeligt blev afsagt i maj, og at Microsoft derfor har haft fire eller fem måneder til at fjerne Word."

Påbuddet pålagde Microsoft enten at stoppe salget af Word 2003 og 2004 eller modificere softwaren, sådan at det ikke længere indeholdt det XML editing og 'custom' XML-teknologi, som i4i har patent på.

"Vores virksomhed tager skade, så længe påbuddet bliver udskudt," fortalte Loudon Owen efter retsmødet og tilføjede, at skaden både er taktisk og strategisk.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere