Se hvordan en række virksomheder bor i Danmarks mikro Silicon Valley.

Her er overskud og plads til innovation

It-arbejdspladsen: I kontorfællesskabet 5te behøver små opstarts-virksomheder ikke tænke på andet end at skabe den næste store it-succes.

5te er et væksthus, hvor nystartede it-virksomheder for en slik kan leje sig ind i lyse kontorer med udsigt over Ørestaden og Amager Fælled - på femte sal over IT-Universitetet.

Henning Larsens tegnestue står som arkitekt, og det er da også et imponerende syn af glas og stål, der møder én, når man tager turen i svingdøren ind på it-universitetet og trappen op.

Mange af de nystartede virksomheder nyder godt af den wauw-faktor, der er i stedets æstetiske udtryk, når de har møder med potentielle kunder og investorer.

Vil hellere bo i et kloster
Ud over æstetik spiller videndeling også en stor rolle for de over 50 forskellige mindre it-virksomheder, der er i bygningen.

"I dag vil folk hellere bo i et kloster sammen med en masse folk, der ligner dem selv, end de vil sidde på et ensomt kontor på en mondæn adresse i Nyhavn," siger David Stray Jørgensen, der er leder af 5te.

Men på trods af, at 5te byder på smuk arkitektur og masser af glasvægge, mener han ikke, at fysiske rammer alene skaber gode ideer.

"Glasvægge og lækre omgivelser skaber velvære, som så måske betyder, at folk er mere kreative," siger han.
Selv mener han, at omgivelserne betyder 20-30 procent for det arbejde, man udfører.

Især for énmandsvirksomheder mener han, at der er meget at hente ved at flytte ind i et miljø sammen med ligestillede.

"De betyder meget, at man kan tage tøj på og gå på arbejde og møde andre mennesker," siger han.

Hjælp til vækst
Ud over at være et tjekket kontorfællesskab fungerer 5te også som et vækst- og inkubationsmiljø for nye iværksættere, hvor der tilbydes vejledening og hjælp til at få sin idé ud ver rampen. Og selvom der ikke officielt er nogen udløbsdato på lejekontrakten, vil de fleste firmaer på et tidspunkt vokse fra stedet. Det er i hvert fald det, der er meningen.

På de næste sider, kan du læse om en lille håndfuld af de virksomheder, der endnu ikke er vokset fra stedets iværksætterånd.


Glasvægge og lækre omgivelser skaber velvære, som så måske betyder, at folk er mere kreative. Foto: Kenneth Hansen


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.