Artikel top billede

Nyt Windows-styresystem får Mac-salg til at stige

Mac-salget stiger som regel, når Microsoft udgiver et nyt styresystem.

Computerworld News Service: Microsofts introduktion af Windows 7 senere på måneden kommer ikke til at ramme Apple.

"Jeg har analyseret markedspåvirkningen af de sidste fire Windows-lanceringer og har ikke fundet nogen negativ sammenhæng mellem dem og Mac-salget," siger abalytiker Brian Marshall fra Broadpoint AmTech.

"Faktisk virker Microsofts lanceringer nærmest som en forsinket katalysator for Mac-salget."

Efter at have sammenlignet Mac-salget med lanceringerne af Windows 98 i juni 1998, Windows 2000 i februar 2000, Windows XP i oktober 2001 og Windows Vista i 2007 konkluderer Brian Marshall, at Mac-salget enten er steget eller forblevet stabilt i alle tilfælde på nær Windows 2000.

Salget af Mac steget efter Vista

Mac-salget steg mest efter Vistas introduktion, viser Marshalls analyse.

Det skyldes ifølge flere eksperter, at en del Windows-brugere skiftede til Mac-computer, da de blev skuffede over Vistas dårlige ydelse eller skræmt væk af de lunkne anmeldelser.

Brian Marshall mener, at Apples evne til at forblive stærk i mødet med ny konkurrence skyldes virksomhedens lille bid af det samlede computermarked.

"Apple har en så lille bid af markedet, at virksomheden ikke er afhængig af andre i branchen. Det vil dog ændre sig i takt med, at Apple bliver større," siger han.

Vendepunktet er ved 10 procent

Han fastsætter dette vendepunkt til at ligge på de 10 procent af pc-markedet, som Apple efter hans vurdering kan runde inden for de næste fem år, hvis man antager, at de nuværende væksttendenser vil fortsætte.

"Så den næste udgivelse af Windows kan vise sig at blive en trussel for Apple, men Windows 7 kommer ikke til at have nogen effekt."

Microsoft vil 22. oktober efter planen sende Windows 7 detailhandlen både som detailpakker og præ-installeret på nye pc'er.

Brian Marshall vurderer også, at Apple vil vende tilbage til en historisk vækst i årets sidste kvartal, hvilket vil være endnu en indikator for, at virksomheden har klaret krisen bedre end de fleste computer-producenter.

Hans vurdering af Mac-salget i perioden fra oktober til december i år på lige over tre millioner maskiner vil udgøre en salgsforøgelse på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere