Nu kan du hente den nye version af Ubuntu

Den nye version af Ubuntu kommer i dag. Se de største nyheder i både server- og desktop-versionen.

Så er det igen blevet Ubuntu-folkets halvårlige udgivelsesdag for distributionen, der kommer i nye versioner i henholdsvis april og oktober.

I kølvandet på Windows 7 kommer Ubuntu 9.10 eller Karmic Koala, som udgaven er blevet døbt, nemlig i dag.

Desktop-udgaven byder på et hav af smårettelser samt et par større justeringer.

En af de mere mærkbare er en forfrisket udgave af Ubuntu Software Center. Den nye udgave skulle ifølge Canonical, firmaet bag distributionen, give mere fyldestgørende og lettere forståelig information om den open source-software, der kan afvikles på platformen.

Målet er både at gøre det nemmere for brugeren og at sprede kendskabet til open source-applikationer.

Version 9.10 er bygget op omkring Linux 2.6.31-kernen, hvilket skulle fjerne de problemer, der tidligere har været med Intel-grafik.

Skrivebordsmiljøet er Gnome 2.28.

Klar til online-tjenester
Ubuntu 9.10 gør også Ubuntu One til et fast element af skrivebordet.

Ubuntu One er en fællesbetegnelse for en hel vifte af online-tjenester, der blev frigivet i beta-version i maj 2009. Tjenesterne gør det blandt andet muligt at gemme, dele, tage backup og synkronisere filer via nettet.

Man har gratis adgang til to gigabyte online-lagerplads, og det er muligt at udvide lagerpladsen til 50 gigabyte mod en betaling på 10 dollars per måned.

Til udviklerne er der skabt en værktøjskasse kaldet Quickly, der automatiserer og forenkler opgaver i forbindelse med programmering af applikationer til Ubuntu.

Quickly hjælper desuden udviklerne med at distribuere koden, så den i bedste open source-stil kan anvendes af andre.

Ubuntu 9.10 kommer ligeledes i en version til netbook- og smartbook-brugerne. Den kaldes for Ubuntu 9.10 Netbook Remix.

Listen over understøttede modeller kan findes her.

På Ubuntus webside kan man ligeledes finde en liste over de største nyheder.

Karmic Koala kommer i en dansksproget version.

Serverversion med skybrud
Serverversionen af Ubuntu 9.10 vil understøtte Amazon Web Services' cloud computing-tjeneste EC2.

Den vil desuden inkludere en række af standard Amazon Machine Images (AMI'er) for at gøre det lettere for cloud-applikationer at samarbejde med hinanden ved at bruge ens konfigurationer.

Amazons EC2 understøtter også Windows Server 2003, OpenSolaris og et antal andre Linux-distributioner, der tæller Red Hat Enterprise Linux og Oracle Enterprise Linux.

Ubuntu 9.10 kan dog gøre markedet langt hårdere for Microsoft ved at hjælpe Redmond-konkurrenter i gang med forretningen eller ved at give virksomheder gør-det-selv-clouds.

Ud over understøttelse af Amazons EC2, vil Karmic Koala nemlig også indeholde Eucalyptus, som er et open source-værktøj, der gør det muligt for virksomheder at skabe EC2-agtige clouds i deres egne datacentre.

Den kommende version af Ubuntu vil også ifølge Cononical give bedre strømstyring til datacentre.

Alle versionerne af Karmic Koala kan hentes på Ubuntu.com.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”
Danske teleleverandører har oprettet en ny enhed til at overvåge deres netværk for mulige hackerangreb. Men enheden er bevidst blevet placeret uden for Center for Cybersikkerhed (CFCS).
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.