Nu kan du hente den nye version af Ubuntu

Den nye version af Ubuntu kommer i dag. Se de største nyheder i både server- og desktop-versionen.

Så er det igen blevet Ubuntu-folkets halvårlige udgivelsesdag for distributionen, der kommer i nye versioner i henholdsvis april og oktober.

I kølvandet på Windows 7 kommer Ubuntu 9.10 eller Karmic Koala, som udgaven er blevet døbt, nemlig i dag.

Desktop-udgaven byder på et hav af smårettelser samt et par større justeringer.

En af de mere mærkbare er en forfrisket udgave af Ubuntu Software Center. Den nye udgave skulle ifølge Canonical, firmaet bag distributionen, give mere fyldestgørende og lettere forståelig information om den open source-software, der kan afvikles på platformen.

Målet er både at gøre det nemmere for brugeren og at sprede kendskabet til open source-applikationer.

Version 9.10 er bygget op omkring Linux 2.6.31-kernen, hvilket skulle fjerne de problemer, der tidligere har været med Intel-grafik.

Skrivebordsmiljøet er Gnome 2.28.

Klar til online-tjenester
Ubuntu 9.10 gør også Ubuntu One til et fast element af skrivebordet.

Ubuntu One er en fællesbetegnelse for en hel vifte af online-tjenester, der blev frigivet i beta-version i maj 2009. Tjenesterne gør det blandt andet muligt at gemme, dele, tage backup og synkronisere filer via nettet.

Man har gratis adgang til to gigabyte online-lagerplads, og det er muligt at udvide lagerpladsen til 50 gigabyte mod en betaling på 10 dollars per måned.

Til udviklerne er der skabt en værktøjskasse kaldet Quickly, der automatiserer og forenkler opgaver i forbindelse med programmering af applikationer til Ubuntu.

Quickly hjælper desuden udviklerne med at distribuere koden, så den i bedste open source-stil kan anvendes af andre.

Ubuntu 9.10 kommer ligeledes i en version til netbook- og smartbook-brugerne. Den kaldes for Ubuntu 9.10 Netbook Remix.

Listen over understøttede modeller kan findes her.

På Ubuntus webside kan man ligeledes finde en liste over de største nyheder.

Karmic Koala kommer i en dansksproget version.

Serverversion med skybrud
Serverversionen af Ubuntu 9.10 vil understøtte Amazon Web Services' cloud computing-tjeneste EC2.

Den vil desuden inkludere en række af standard Amazon Machine Images (AMI'er) for at gøre det lettere for cloud-applikationer at samarbejde med hinanden ved at bruge ens konfigurationer.

Amazons EC2 understøtter også Windows Server 2003, OpenSolaris og et antal andre Linux-distributioner, der tæller Red Hat Enterprise Linux og Oracle Enterprise Linux.

Ubuntu 9.10 kan dog gøre markedet langt hårdere for Microsoft ved at hjælpe Redmond-konkurrenter i gang med forretningen eller ved at give virksomheder gør-det-selv-clouds.

Ud over understøttelse af Amazons EC2, vil Karmic Koala nemlig også indeholde Eucalyptus, som er et open source-værktøj, der gør det muligt for virksomheder at skabe EC2-agtige clouds i deres egne datacentre.

Den kommende version af Ubuntu vil også ifølge Cononical give bedre strømstyring til datacentre.

Alle versionerne af Karmic Koala kan hentes på Ubuntu.com.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Afsløring: KMD kalder det "ny viden" - men selskabet har kendt til problematisk udflytning af persondata siden 2014
KMD har hidtil fastholdt, at det har været "ny viden" for selskabet, at følsomme persondata fra landets jobcentre ikke må sendes ud af landet. En SKI-aftale viser dog, at KMD har kendt til reglerne siden 2014. "Selv i det omfang, at KMD ikke har haft de fornødne juridiske kompetencer, burde alle advarselslamper da have blinket i forhold til teksten i SKI-aftalen," lyder det fra juridisk ekspert.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.