Nu kan du hente den nye version af Ubuntu

Den nye version af Ubuntu kommer i dag. Se de største nyheder i både server- og desktop-versionen.

Så er det igen blevet Ubuntu-folkets halvårlige udgivelsesdag for distributionen, der kommer i nye versioner i henholdsvis april og oktober.

I kølvandet på Windows 7 kommer Ubuntu 9.10 eller Karmic Koala, som udgaven er blevet døbt, nemlig i dag.

Desktop-udgaven byder på et hav af smårettelser samt et par større justeringer.

En af de mere mærkbare er en forfrisket udgave af Ubuntu Software Center. Den nye udgave skulle ifølge Canonical, firmaet bag distributionen, give mere fyldestgørende og lettere forståelig information om den open source-software, der kan afvikles på platformen.

Målet er både at gøre det nemmere for brugeren og at sprede kendskabet til open source-applikationer.

Version 9.10 er bygget op omkring Linux 2.6.31-kernen, hvilket skulle fjerne de problemer, der tidligere har været med Intel-grafik.

Skrivebordsmiljøet er Gnome 2.28.

Klar til online-tjenester
Ubuntu 9.10 gør også Ubuntu One til et fast element af skrivebordet.

Ubuntu One er en fællesbetegnelse for en hel vifte af online-tjenester, der blev frigivet i beta-version i maj 2009. Tjenesterne gør det blandt andet muligt at gemme, dele, tage backup og synkronisere filer via nettet.

Man har gratis adgang til to gigabyte online-lagerplads, og det er muligt at udvide lagerpladsen til 50 gigabyte mod en betaling på 10 dollars per måned.

Til udviklerne er der skabt en værktøjskasse kaldet Quickly, der automatiserer og forenkler opgaver i forbindelse med programmering af applikationer til Ubuntu.

Quickly hjælper desuden udviklerne med at distribuere koden, så den i bedste open source-stil kan anvendes af andre.

Ubuntu 9.10 kommer ligeledes i en version til netbook- og smartbook-brugerne. Den kaldes for Ubuntu 9.10 Netbook Remix.

Listen over understøttede modeller kan findes her.

På Ubuntus webside kan man ligeledes finde en liste over de største nyheder.

Karmic Koala kommer i en dansksproget version.

Serverversion med skybrud
Serverversionen af Ubuntu 9.10 vil understøtte Amazon Web Services' cloud computing-tjeneste EC2.

Den vil desuden inkludere en række af standard Amazon Machine Images (AMI'er) for at gøre det lettere for cloud-applikationer at samarbejde med hinanden ved at bruge ens konfigurationer.

Amazons EC2 understøtter også Windows Server 2003, OpenSolaris og et antal andre Linux-distributioner, der tæller Red Hat Enterprise Linux og Oracle Enterprise Linux.

Ubuntu 9.10 kan dog gøre markedet langt hårdere for Microsoft ved at hjælpe Redmond-konkurrenter i gang med forretningen eller ved at give virksomheder gør-det-selv-clouds.

Ud over understøttelse af Amazons EC2, vil Karmic Koala nemlig også indeholde Eucalyptus, som er et open source-værktøj, der gør det muligt for virksomheder at skabe EC2-agtige clouds i deres egne datacentre.

Den kommende version af Ubuntu vil også ifølge Cononical give bedre strømstyring til datacentre.

Alle versionerne af Karmic Koala kan hentes på Ubuntu.com.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.