Nu kan du hente den nye version af Ubuntu

Den nye version af Ubuntu kommer i dag. Se de største nyheder i både server- og desktop-versionen.

Så er det igen blevet Ubuntu-folkets halvårlige udgivelsesdag for distributionen, der kommer i nye versioner i henholdsvis april og oktober.

I kølvandet på Windows 7 kommer Ubuntu 9.10 eller Karmic Koala, som udgaven er blevet døbt, nemlig i dag.

Desktop-udgaven byder på et hav af smårettelser samt et par større justeringer.

En af de mere mærkbare er en forfrisket udgave af Ubuntu Software Center. Den nye udgave skulle ifølge Canonical, firmaet bag distributionen, give mere fyldestgørende og lettere forståelig information om den open source-software, der kan afvikles på platformen.

Målet er både at gøre det nemmere for brugeren og at sprede kendskabet til open source-applikationer.

Version 9.10 er bygget op omkring Linux 2.6.31-kernen, hvilket skulle fjerne de problemer, der tidligere har været med Intel-grafik.

Skrivebordsmiljøet er Gnome 2.28.

Klar til online-tjenester
Ubuntu 9.10 gør også Ubuntu One til et fast element af skrivebordet.

Ubuntu One er en fællesbetegnelse for en hel vifte af online-tjenester, der blev frigivet i beta-version i maj 2009. Tjenesterne gør det blandt andet muligt at gemme, dele, tage backup og synkronisere filer via nettet.

Man har gratis adgang til to gigabyte online-lagerplads, og det er muligt at udvide lagerpladsen til 50 gigabyte mod en betaling på 10 dollars per måned.

Til udviklerne er der skabt en værktøjskasse kaldet Quickly, der automatiserer og forenkler opgaver i forbindelse med programmering af applikationer til Ubuntu.

Quickly hjælper desuden udviklerne med at distribuere koden, så den i bedste open source-stil kan anvendes af andre.

Ubuntu 9.10 kommer ligeledes i en version til netbook- og smartbook-brugerne. Den kaldes for Ubuntu 9.10 Netbook Remix.

Listen over understøttede modeller kan findes her.

På Ubuntus webside kan man ligeledes finde en liste over de største nyheder.

Karmic Koala kommer i en dansksproget version.

Serverversion med skybrud
Serverversionen af Ubuntu 9.10 vil understøtte Amazon Web Services' cloud computing-tjeneste EC2.

Den vil desuden inkludere en række af standard Amazon Machine Images (AMI'er) for at gøre det lettere for cloud-applikationer at samarbejde med hinanden ved at bruge ens konfigurationer.

Amazons EC2 understøtter også Windows Server 2003, OpenSolaris og et antal andre Linux-distributioner, der tæller Red Hat Enterprise Linux og Oracle Enterprise Linux.

Ubuntu 9.10 kan dog gøre markedet langt hårdere for Microsoft ved at hjælpe Redmond-konkurrenter i gang med forretningen eller ved at give virksomheder gør-det-selv-clouds.

Ud over understøttelse af Amazons EC2, vil Karmic Koala nemlig også indeholde Eucalyptus, som er et open source-værktøj, der gør det muligt for virksomheder at skabe EC2-agtige clouds i deres egne datacentre.

Den kommende version af Ubuntu vil også ifølge Cononical give bedre strømstyring til datacentre.

Alle versionerne af Karmic Koala kan hentes på Ubuntu.com.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.