Dansk udviklet gigant-succes skal gøres open source

Folkene bag Skype er klar til at frigive kildekoden til den populære kommunikations-tjeneste. Det bliver dog ikke en helt åben kode-fest.

Linux-versionen af VoIP-tjenesten Skype skal gøres open source.

Det meddeler udviklerne bag på den officielle Skype-blog, efter at flere netmedier har omtalt rygter om kildekode-planerne.

"Ja, der er en open source-version af Linux-klienten under udvikling. Dette vil blive en del af et større tilbud, men det kan vi ikke fortælle jer meget mere om nu," lyder det kryptisk på bloggen.

Skype til Linux er fortsat i beta og kan i øjeblikket hentes til Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE.

"En open source brugergrænseflade vil hjælpe os med at blive adopteret i Linux-distributionernes "multikulturelle" land ligesom på andre platforme og vil sætte fart på den videre udvikling," skriver Skype-udvikleren, der hedder Berkus.

Holder protokollen tæt til kroppen
De sparsomme oplysninger afstedkommer på bloggen en del spørgsmål fra de ellers meget begejstrede læsere.

Blandt andre er der en læser, der vil vide, om selve Skype-protokollen fortsat vil være lukket, og den bold er der en anden læser, der tager op.

"Det er enten open source, eller også er det ikke. Hvis kun UI-koden er åben, mens netværks-koden er lukket, er det slet ikke open source eller fri software," skriver personen.

Skype-holdet bekræfter, at selve protokollen ikke vil blive frigivet, men ellers er virksomheden, der lever af samtaler, noget fåmælt i denne sammenhæng.

"Vi vil opdatere jer, når flere detaljer er tilgængelige," lyder det fra Skype.

I september købte en investergruppe 65 procent af Skype-aktierne af eBay for i alt 9,9 milliarder kroner. I sin tid blev Skype solgt for omkring 16 milliarder kroner.

Trods skuffende resultater og en nedskrivning af værdien af Skype, beholder eBay indtil videre 35 procent af aktierne i Skype, der stadig er verdens mest populære VoIP-service med mere end 480 millioner registrerede brugere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Hver dag lander der 40.000 pakker fra Kina i Københavs Lufthavn. For få år siden kom næsten ingen. Pakkeeksplosion skyldes blandt andet den amerikanske e-handels-sensation Wish.com, der har specialiseret sig i at sælge absurd billigt Kina-ragelse til danskerne.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.