Dansk udviklet gigant-succes skal gøres open source

Folkene bag Skype er klar til at frigive kildekoden til den populære kommunikations-tjeneste. Det bliver dog ikke en helt åben kode-fest.

Linux-versionen af VoIP-tjenesten Skype skal gøres open source.

Det meddeler udviklerne bag på den officielle Skype-blog, efter at flere netmedier har omtalt rygter om kildekode-planerne.

"Ja, der er en open source-version af Linux-klienten under udvikling. Dette vil blive en del af et større tilbud, men det kan vi ikke fortælle jer meget mere om nu," lyder det kryptisk på bloggen.

Skype til Linux er fortsat i beta og kan i øjeblikket hentes til Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE.

"En open source brugergrænseflade vil hjælpe os med at blive adopteret i Linux-distributionernes "multikulturelle" land ligesom på andre platforme og vil sætte fart på den videre udvikling," skriver Skype-udvikleren, der hedder Berkus.

Holder protokollen tæt til kroppen
De sparsomme oplysninger afstedkommer på bloggen en del spørgsmål fra de ellers meget begejstrede læsere.

Blandt andre er der en læser, der vil vide, om selve Skype-protokollen fortsat vil være lukket, og den bold er der en anden læser, der tager op.

"Det er enten open source, eller også er det ikke. Hvis kun UI-koden er åben, mens netværks-koden er lukket, er det slet ikke open source eller fri software," skriver personen.

Skype-holdet bekræfter, at selve protokollen ikke vil blive frigivet, men ellers er virksomheden, der lever af samtaler, noget fåmælt i denne sammenhæng.

"Vi vil opdatere jer, når flere detaljer er tilgængelige," lyder det fra Skype.

I september købte en investergruppe 65 procent af Skype-aktierne af eBay for i alt 9,9 milliarder kroner. I sin tid blev Skype solgt for omkring 16 milliarder kroner.

Trods skuffende resultater og en nedskrivning af værdien af Skype, beholder eBay indtil videre 35 procent af aktierne i Skype, der stadig er verdens mest populære VoIP-service med mere end 480 millioner registrerede brugere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.