Dansk udviklet gigant-succes skal gøres open source

Folkene bag Skype er klar til at frigive kildekoden til den populære kommunikations-tjeneste. Det bliver dog ikke en helt åben kode-fest.

Linux-versionen af VoIP-tjenesten Skype skal gøres open source.

Det meddeler udviklerne bag på den officielle Skype-blog, efter at flere netmedier har omtalt rygter om kildekode-planerne.

"Ja, der er en open source-version af Linux-klienten under udvikling. Dette vil blive en del af et større tilbud, men det kan vi ikke fortælle jer meget mere om nu," lyder det kryptisk på bloggen.

Skype til Linux er fortsat i beta og kan i øjeblikket hentes til Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE.

"En open source brugergrænseflade vil hjælpe os med at blive adopteret i Linux-distributionernes "multikulturelle" land ligesom på andre platforme og vil sætte fart på den videre udvikling," skriver Skype-udvikleren, der hedder Berkus.

Holder protokollen tæt til kroppen
De sparsomme oplysninger afstedkommer på bloggen en del spørgsmål fra de ellers meget begejstrede læsere.

Blandt andre er der en læser, der vil vide, om selve Skype-protokollen fortsat vil være lukket, og den bold er der en anden læser, der tager op.

"Det er enten open source, eller også er det ikke. Hvis kun UI-koden er åben, mens netværks-koden er lukket, er det slet ikke open source eller fri software," skriver personen.

Skype-holdet bekræfter, at selve protokollen ikke vil blive frigivet, men ellers er virksomheden, der lever af samtaler, noget fåmælt i denne sammenhæng.

"Vi vil opdatere jer, når flere detaljer er tilgængelige," lyder det fra Skype.

I september købte en investergruppe 65 procent af Skype-aktierne af eBay for i alt 9,9 milliarder kroner. I sin tid blev Skype solgt for omkring 16 milliarder kroner.

Trods skuffende resultater og en nedskrivning af værdien af Skype, beholder eBay indtil videre 35 procent af aktierne i Skype, der stadig er verdens mest populære VoIP-service med mere end 480 millioner registrerede brugere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.