Dansk udviklet gigant-succes skal gøres open source

Folkene bag Skype er klar til at frigive kildekoden til den populære kommunikations-tjeneste. Det bliver dog ikke en helt åben kode-fest.

Linux-versionen af VoIP-tjenesten Skype skal gøres open source.

Det meddeler udviklerne bag på den officielle Skype-blog, efter at flere netmedier har omtalt rygter om kildekode-planerne.

"Ja, der er en open source-version af Linux-klienten under udvikling. Dette vil blive en del af et større tilbud, men det kan vi ikke fortælle jer meget mere om nu," lyder det kryptisk på bloggen.

Skype til Linux er fortsat i beta og kan i øjeblikket hentes til Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE.

"En open source brugergrænseflade vil hjælpe os med at blive adopteret i Linux-distributionernes "multikulturelle" land ligesom på andre platforme og vil sætte fart på den videre udvikling," skriver Skype-udvikleren, der hedder Berkus.

Holder protokollen tæt til kroppen
De sparsomme oplysninger afstedkommer på bloggen en del spørgsmål fra de ellers meget begejstrede læsere.

Blandt andre er der en læser, der vil vide, om selve Skype-protokollen fortsat vil være lukket, og den bold er der en anden læser, der tager op.

"Det er enten open source, eller også er det ikke. Hvis kun UI-koden er åben, mens netværks-koden er lukket, er det slet ikke open source eller fri software," skriver personen.

Skype-holdet bekræfter, at selve protokollen ikke vil blive frigivet, men ellers er virksomheden, der lever af samtaler, noget fåmælt i denne sammenhæng.

"Vi vil opdatere jer, når flere detaljer er tilgængelige," lyder det fra Skype.

I september købte en investergruppe 65 procent af Skype-aktierne af eBay for i alt 9,9 milliarder kroner. I sin tid blev Skype solgt for omkring 16 milliarder kroner.

Trods skuffende resultater og en nedskrivning af værdien af Skype, beholder eBay indtil videre 35 procent af aktierne i Skype, der stadig er verdens mest populære VoIP-service med mere end 480 millioner registrerede brugere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.