"Når man sine ting til tiden, er det ligegyldigt, om man har arbejdet mellem 8 og 16 eller mellem 16 og 24," siger Bjarne Flyvbjerg, HR-direktør i KMD, der er storforbruger af hjemmearbejdstimer.

Derfor SKAL du arbejde hjemmefra

Hjemmearbejdspladser skal ikke være en mulighed - det skal være en forudsætning. Det er det blandt andet hos KMD. Læs hvorfor.

Læs også: Intet lederjob uden hjemmearbejdsplads


Hjemme-arbejdspladser er ikke for alle. Buschaufføren vil i meget ringe udstrækning finde forståelse hos arbejdsgiveren, når han ringer om morgenen og siger, at arbejdsdagen henlægges fra hjemmekontoret.

Det samme gælder selvfølgelig en lang række andre erhverv, hvor den fysiske tilstedeværelse på et bestemt sted er en simpel forudsætning for at udføre jobbet.

For mennesker, som arbejder inden for videnerhvervene, er mulighederne for fjernarbejde derimod gode. En pc med internetopkobling og en telefon er tit det eneste, der kræves, for at få en arbejdsdag til at fungere for mange mennesker i eksempelvis it-branchen.

Der er flere måder at gribe hjemmearbejdspladsen an på.

Mens nogle er tilfredse med at sidde ved spisebordet eller havebordet med den bærbare og mobiltelefonen, vælger andre at indrette deciderede hjemmekontorer.

Skal man smøre madpakke?
En anbefaling fra en ældre pjece om indretning af hjemmepinden lød endda på at smøre sig en madpakke om morgenen, så man rigtig kunne mærke, at man var på arbejde. Det, vil de fleste nok synes, er at gå til yderligheder.

Teknologisk set bør virksomhederne i Danmark ikke have betænkeligheder ved at lade de ansatte arbejde hjemmefra.

It-infrastrukturen er i top, der er hurtige netforbindelser stort set over alt, og har man brug for at sætte ansigter på dem, man taler med, er videomøder over pc'ens webcam ved at vinde mere og mere indpas i takt med, at løsningerne bliver billigere og mere pålidelige.

VPN, virtual private network, er sikre fjernforbindelser til virksomhedens intranet, så den hjemmearbejdende har adgang til e-mail, kalender og de databaser, der er nødvendige for at udføre arbejdet.

Mere end en selvfølge
I en af Danmarks store it-virksomheder, KMD, er hjemmearbejdspladser mere end en selvfølge. Det er ligefrem en forudsætning.

I gamle dage tog man en terminal med hjem, hvis man rent undtagelsesvis skulle henlægge arbejdsdagen i private omgivelser. Sådan er det mildest talt ikke mere, beretter Bjarne Flyvbjerg, HR-direktør i KMD.

"KMD har ambition om at være Danmarks bedste it-arbejdsplads, og derfor må vi tilbyde en ordentlig work/life-balance. Virksomhed og medarbejder har en fælles interesse i den fleksibilitet, som hjemmearbejdspladser giver. Samtidig er det forholdsvis simpelt at indføre," siger han.

Sparer benzin og møbler
Hjemmearbejdspladser er besparelser for alle, mener KMD. Medarbejderen sparer transporttid og udgifter til benzin og togbilletter, og virksomheden sparer energi, kvadratmeter og møbler.

"De møbler, vi ikke skal købe, rammer jo lige på bundlinjen. Det er uhyre sjældent, at 70 procent af de ansatte er på stedet samtidig. Når vi ved det, er det jo ikke nogen grund til at bygge flere kvadratmeter, end det vi reelt bruger eller købe kontormøbler, der alligevel ikke bliver brugt," siger Bjarne Flyvbjerg.

KMD har de seneste år gennemført flere store byggerier og har taget erfaringerne med sig fra hver gang, en ny kontorbygning skulle opføres. Senest har KMD bygget i Århus, hvor erfaringerne fra storbyggeriet i 2002 i Ballerup er kommet de jyske ansatte til gode.

"Vi har lært at indrette arbejdspladsen efter, hvor meget folk arbejder hjemme. Samtidig skal de ansatte tage ejerskab over indretningen af lokalernes indretning," mener HR-chefen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.