Artikel top billede

Er der rod i licenserne hos Microsoft? Tegning: Lene Sekjær (Foto: Lene Sekjær)

Bryder Microsoft open source-licens?

Microsoft har trukket deres USB-værktøj til installation af Windows 7 tilbage efter anklager om, at applikationen indeholder open source-kode. Vi undersøger sagen, lyder det fra software-giganten.

Det stykke software, der kan bruges til at installere Windows 7 med fra en USB-nøgle, er blevet trukket tilbage, fordi der er mistanke om, at applikationen indeholder open source-kildekode.

Det var ved udgangen af oktober, at Microsoft sendte værktøjet Windows 7 USB / DVD Tool (WUDT) i omløb. Programmet gør det muligt, at installere en Windows 7-ISO-fil via en USB-nøgle.

Nu er programmet så blevet trukket tilbage, og forklaringen er, at det muligvis indeholder kode, der stammer fra open source-folket.

Koden, som i følge licensbetingelserne ikke er håndteret korrekt, stiller Microsoft overfor en mistanke om at have overtrådt GNU's General Public License (GPL).

Det skriver flere medier.

En talskvinde fra Microsoft siger til Linuxworld.se, at firmaet har fjernet værktøjet fra sin hjemmeside, indtil man har undersøgt sagen yderligere.

Uvis fremtid

De berørte dele af koden i Windows 7 USB / DVD Tool stammer angiveligt fra et open sourceprojekt, der hedder Image Master, der er udgivet under en GPLv2-licens.

Hvis Microsoft har undladt at oplyse om ændringerne og samtidig ikke gjort den ændrede kode tilgængelig for andre udviklere, er GPL-licensen blevet brudt.

Hvad, der kommer til at ske med Windows 7 USB / DVD Tool efter tilbagetrækningen, er endnu uklart.

Enten kan Microsoft skrive koden om, udgive applikationen som open source med de betingelser, der ligger i licensen, eller programmet kan arkiveres lodret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere