Artikel top billede

Cisco trækker nyt våben i opkøbsforsøg af Tandberg

Aktionærerne bag norske Tandberg har endnu ikke sagt ja til Ciscos opkøbs-forsøg. Og fristen udløber i morgen. Nu trækker Cisco et nyt våben.

Få dage efter at Cisco forlængede fristen for svar fra Tandbergs aktionærer, hæver selskabet nu sit tilbud på det norske selskab fra 15 milliarder til 17 milliarder kroner.

Det sker, efter Ciscos aktionærer ikke som ventet i første omgang sagde ja til Ciscos opkøbstilbud, som Cisco ellers har fastholdt er et godt tilbud, selv om flere analytikere og investerings-eksperter mener, at Cisco undervurderer Tandberg.

Cisco bød oprindeligt 153,5 norske kroner per Tandberg-aktierr, hvilket prisfastsatte det norske selskab til 15 milliarder kroner.

Kun 9,37 af aktiekapitalen bag Tandberg havde accepteret dette tilbud, da den første frist udløb. Det er meget langt fra de 90 procent, som Cisco har brug for for at kunne tvangsindløse resten af aktierne og afnotere Tandberg.

Den kolde skulder fik Cisco til at indlede en slags kold krig mod Tandberg-aktionærerne.

Siden har flere Tandberg-aktionærer dog tilkendegivet, at de vil acceptere tilbuddet. Det betyder, at omkring 40 procent af aktiekapitalen nu er klar til at sælge. Cisco håber med forhøjelsen af tilbuddet at få resten ind i folden, inden tilbuds-fristen udløber 18. november - altså i morgen.

Cisco-topchef John Chambers har tidligere sagt, at han har fuld tiltro til, at opkøbet vil gå igennem.

Analytikere mener, at Cisco ikke har mange andre muligheder end at hæve prisen, hvis Tandberg-aktionærerne vinder nervekrigen og fastholder et nej.

Cisco har nemlig brug for Tandberg, som er langt fremme inden for systemer til video-konferencer, der er et område, som Cisco ser et stort potentiale i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere