"Elimineringen af DONG har stor betydning for TDC's forestående børsnotering, for dermed får de elimineret en af de risikofaktorer, der er i forhold til TDC i det her marked," siger taleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Analytikere: TDC har gjort en god handel

Med dagens køb har TDC sikret sig imod fremtidig konkurrence på det faste net i hovedstaden og Nordsjælland.

Her til morgen meddelte TDC, at teleselskabet køber DONG's fiberforretning for 325 millioner kroner kontant, mens det kan blive til 100 millioner kroner mere, hvis resultaterne i forretningen flasker sig.

Energiselskabet DONG havde udbygget et fibernet i hovedstaden og Nordsjælland, og ifølge de oprindelige planer skulle det omfatte en halv million af landets 2,5 millioner danske husstande.

Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets er ikke i tvivl om, hvorfor TDC nu køber fibernettet af energiselskabet.

"TDC gør det for at få taget sin største trussel ud af markedet," siger Poul Ernst Jessen.

Han betegner dagens køb som et godt køb for TDC, der får sat sig tungt på det nordøstlige Sjælland, samtidig med der forsvinder en aktør fra markedet.

"De vil opnå, at DONG ikke bygger sit fibernet ud. En tredjedel af alle danske husstande ligger i København og Nordsjælland, og det er nok ikke de mindst købedygtige," siger Poul Ernst Jessen.

TDC sender et signal
Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult er også overbevist om, at TDC i dag har gjort et godt køb. Ikke mindst, fordi det stiller TDC bedre inden en kommende relancering på børsen.

"Elimineringen af DONG har stor betydning for TDC's forestående børsnotering, for dermed får de elimineret en af de risikofaktorer, der er i forhold til TDC i det her marked," siger John Strand.

Samtidig mener han, at TDC får sendt et klart signal til de andre fiberselskaber om, at teleselskabet er klar til kamp, men nu er der to modstandere færre efter MidtVest Bredbånds konkurs samt DONG's exit fra markedet.

"TDC får et godt net i et attraktivt område til nogle rigtig små penge. DONG har brugt op mod to milliarder kroner i den her fiberinvestering, og når man så køber den for omkring 400 millioner kroner, og 300 af dem skal lægges nu, så er det jo købt på ophørsudsalg," fortæller John Strand.

Analytikeren har igennem længere tid været meget kritisk over for de investeringer, som elselskaberne har foretaget i fiberkabler. Han mener, at deres forretningsmodeller halter i et bredbåndsmarked, hvor konkurrencen er stadig stigende.

Strand: Fiber er ikke mere værd
Dagens pris på 325 millioner kroner kontant og eventuelt 100 millioner kroner senere er ifølge ham et reelt udtryk for, hvad et fibernet i intens konkurrence er værd.

"Det har været offentlig kendt, at DONG's fibernet har været til salg, og alle har kunnet byde ind på det, men det beviser bare, hvad fiber er værd, når det er gravet ned i jorden, og sådan er det," siger analytikeren.

Ifølge Computerworlds oplysninger skulle Telenor også have været i forhandlinger med DONG om køb af fibernettet.

DONG var det elselskab, der havde den mest omfattende plan for udbygning af et fibernet i Danmark. Selskabet ville nå ud til 500.000 husstande, hvilket var en fjerdedel af den samlede fiberinfrastruktur, som elselskaberne ville bygge.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.