Artikel top billede

"Elimineringen af DONG har stor betydning for TDC's forestående børsnotering, for dermed får de elimineret en af de risikofaktorer, der er i forhold til TDC i det her marked," siger taleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

Analytikere: TDC har gjort en god handel

Med dagens køb har TDC sikret sig imod fremtidig konkurrence på det faste net i hovedstaden og Nordsjælland.

Her til morgen meddelte TDC, at teleselskabet køber DONG's fiberforretning for 325 millioner kroner kontant, mens det kan blive til 100 millioner kroner mere, hvis resultaterne i forretningen flasker sig.

Energiselskabet DONG havde udbygget et fibernet i hovedstaden og Nordsjælland, og ifølge de oprindelige planer skulle det omfatte en halv million af landets 2,5 millioner danske husstande.

Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets er ikke i tvivl om, hvorfor TDC nu køber fibernettet af energiselskabet.

"TDC gør det for at få taget sin største trussel ud af markedet," siger Poul Ernst Jessen.

Han betegner dagens køb som et godt køb for TDC, der får sat sig tungt på det nordøstlige Sjælland, samtidig med der forsvinder en aktør fra markedet.

"De vil opnå, at DONG ikke bygger sit fibernet ud. En tredjedel af alle danske husstande ligger i København og Nordsjælland, og det er nok ikke de mindst købedygtige," siger Poul Ernst Jessen.

TDC sender et signal

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult er også overbevist om, at TDC i dag har gjort et godt køb. Ikke mindst, fordi det stiller TDC bedre inden en kommende relancering på børsen.

"Elimineringen af DONG har stor betydning for TDC's forestående børsnotering, for dermed får de elimineret en af de risikofaktorer, der er i forhold til TDC i det her marked," siger John Strand.

Samtidig mener han, at TDC får sendt et klart signal til de andre fiberselskaber om, at teleselskabet er klar til kamp, men nu er der to modstandere færre efter MidtVest Bredbånds konkurs samt DONG's exit fra markedet.

"TDC får et godt net i et attraktivt område til nogle rigtig små penge. DONG har brugt op mod to milliarder kroner i den her fiberinvestering, og når man så køber den for omkring 400 millioner kroner, og 300 af dem skal lægges nu, så er det jo købt på ophørsudsalg," fortæller John Strand.

Analytikeren har igennem længere tid været meget kritisk over for de investeringer, som elselskaberne har foretaget i fiberkabler. Han mener, at deres forretningsmodeller halter i et bredbåndsmarked, hvor konkurrencen er stadig stigende.

Strand: Fiber er ikke mere værd
Dagens pris på 325 millioner kroner kontant og eventuelt 100 millioner kroner senere er ifølge ham et reelt udtryk for, hvad et fibernet i intens konkurrence er værd.

"Det har været offentlig kendt, at DONG's fibernet har været til salg, og alle har kunnet byde ind på det, men det beviser bare, hvad fiber er værd, når det er gravet ned i jorden, og sådan er det," siger analytikeren.

Ifølge Computerworlds oplysninger skulle Telenor også have været i forhandlinger med DONG om køb af fibernettet.

DONG var det elselskab, der havde den mest omfattende plan for udbygning af et fibernet i Danmark. Selskabet ville nå ud til 500.000 husstande, hvilket var en fjerdedel af den samlede fiberinfrastruktur, som elselskaberne ville bygge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere