Digital forkalkning udskyder ODF/OOXML-afgørelse

Beslutningen om valget mellem ODF og OOXML nåede i dag et nyt lavpunkt på Christianborg, da videnskabsminister Helge Sander (V) sparkede afgørelsen til hjørne - igen.

De Radikales it-ordfører Morten Østergaard er i dag i Kolding for at tale om den over fem år gamle bog "Digital Forkalkning," som er udarbejdet af Dafolo i samarbejde med netop Morten Østergaard og Jeppe Dørup Olesen.

Morten Østergaards tilstedeværelse i Kolding for at diskutere myterne om den nationale it-strategi - eller mangel på samme - fra bogen Digital Forkalkning er den direkte årsag til, at videnskabsminister Helge Sander (V) og it-ordførerne på Christiansborg i København ikke kan træffe en endelig beslutning om indførelsen af af enten OOXML, ODF eller begge standarder i den offentlige sektor fra næste år.

Det fortæller Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

S er glad for udskydelsen
Udsættelsen betyder, at der kan gå endnu en rum tid, før der falder afgørelse i sagen, som har kostet blod, sved og hundredvis af blogindlæg på diverse debatfora.

Men ikke alle er mistrøstige over, at dagens dokumentafgørelse er udskudt.

"Vi får løbende en masse spørgsmål, og jeg er personligt indstillet på at løfte hver en sten i debatten," siger Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan, som er udnævnt til Socialdemokraternes femte it-ordfører under OOXML-ODF-debatten efter Magnus Heunicke, Sophie Hæstorp-Andersen, Troels Ravn og Ole Hækkerup.

Efterlysning: ODF- og OOXML-cases
Hun er blevet udpeget som en nøgleperson i dokument-debatten, fordi en del af oppositionen har meldt ud, at den foretrækker, at ODF-standarden står alene, mens regeringspartierne Venstre og Konservative satser mere på en to-dokument-løsning.

Et parløb mellem ODF og OOXML er også forslået af både en ekspert-arbejdsgruppe samt Konkurrencestyrelsen.

Begge arbejdsgrupper har peget på, at de to standarder er umodne, og de derfor begge bør indføres trods flere konverteringsproblemer mellem de to standarder, når det kommer til tekstbokse og billeder.

Selv om Yildiz Akdogan hører på de hjemlige autoriteter i debatten, efterlyser hun samtidig konkrete eksempler med brugen af ODF og OOXML, hvoraf sidstnævnte endnu ikke er udgivet i sin færdige ISO-version i en kontorpakke bortset fra betaudgaven af Microsoft Office 2010.

"Debatten bliver hurtigt meget teknisk, og jeg savner konkrete eksempler med økonomiske og administrative omkostninger og gevinster med formatterne. Derfor mener jeg, at vi bør kigge mod Holland, Belgien og Norge, som har indført ODF i det offentlige," siger Yildiz Akdogan.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.