Digital forkalkning udskyder ODF/OOXML-afgørelse

Beslutningen om valget mellem ODF og OOXML nåede i dag et nyt lavpunkt på Christianborg, da videnskabsminister Helge Sander (V) sparkede afgørelsen til hjørne - igen.

De Radikales it-ordfører Morten Østergaard er i dag i Kolding for at tale om den over fem år gamle bog "Digital Forkalkning," som er udarbejdet af Dafolo i samarbejde med netop Morten Østergaard og Jeppe Dørup Olesen.

Morten Østergaards tilstedeværelse i Kolding for at diskutere myterne om den nationale it-strategi - eller mangel på samme - fra bogen Digital Forkalkning er den direkte årsag til, at videnskabsminister Helge Sander (V) og it-ordførerne på Christiansborg i København ikke kan træffe en endelig beslutning om indførelsen af af enten OOXML, ODF eller begge standarder i den offentlige sektor fra næste år.

Det fortæller Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

S er glad for udskydelsen
Udsættelsen betyder, at der kan gå endnu en rum tid, før der falder afgørelse i sagen, som har kostet blod, sved og hundredvis af blogindlæg på diverse debatfora.

Men ikke alle er mistrøstige over, at dagens dokumentafgørelse er udskudt.

"Vi får løbende en masse spørgsmål, og jeg er personligt indstillet på at løfte hver en sten i debatten," siger Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan, som er udnævnt til Socialdemokraternes femte it-ordfører under OOXML-ODF-debatten efter Magnus Heunicke, Sophie Hæstorp-Andersen, Troels Ravn og Ole Hækkerup.

Efterlysning: ODF- og OOXML-cases
Hun er blevet udpeget som en nøgleperson i dokument-debatten, fordi en del af oppositionen har meldt ud, at den foretrækker, at ODF-standarden står alene, mens regeringspartierne Venstre og Konservative satser mere på en to-dokument-løsning.

Et parløb mellem ODF og OOXML er også forslået af både en ekspert-arbejdsgruppe samt Konkurrencestyrelsen.

Begge arbejdsgrupper har peget på, at de to standarder er umodne, og de derfor begge bør indføres trods flere konverteringsproblemer mellem de to standarder, når det kommer til tekstbokse og billeder.

Selv om Yildiz Akdogan hører på de hjemlige autoriteter i debatten, efterlyser hun samtidig konkrete eksempler med brugen af ODF og OOXML, hvoraf sidstnævnte endnu ikke er udgivet i sin færdige ISO-version i en kontorpakke bortset fra betaudgaven af Microsoft Office 2010.

"Debatten bliver hurtigt meget teknisk, og jeg savner konkrete eksempler med økonomiske og administrative omkostninger og gevinster med formatterne. Derfor mener jeg, at vi bør kigge mod Holland, Belgien og Norge, som har indført ODF i det offentlige," siger Yildiz Akdogan.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.