Digital forkalkning udskyder ODF/OOXML-afgørelse

Beslutningen om valget mellem ODF og OOXML nåede i dag et nyt lavpunkt på Christianborg, da videnskabsminister Helge Sander (V) sparkede afgørelsen til hjørne - igen.

De Radikales it-ordfører Morten Østergaard er i dag i Kolding for at tale om den over fem år gamle bog "Digital Forkalkning," som er udarbejdet af Dafolo i samarbejde med netop Morten Østergaard og Jeppe Dørup Olesen.

Morten Østergaards tilstedeværelse i Kolding for at diskutere myterne om den nationale it-strategi - eller mangel på samme - fra bogen Digital Forkalkning er den direkte årsag til, at videnskabsminister Helge Sander (V) og it-ordførerne på Christiansborg i København ikke kan træffe en endelig beslutning om indførelsen af af enten OOXML, ODF eller begge standarder i den offentlige sektor fra næste år.

Det fortæller Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

S er glad for udskydelsen
Udsættelsen betyder, at der kan gå endnu en rum tid, før der falder afgørelse i sagen, som har kostet blod, sved og hundredvis af blogindlæg på diverse debatfora.

Men ikke alle er mistrøstige over, at dagens dokumentafgørelse er udskudt.

"Vi får løbende en masse spørgsmål, og jeg er personligt indstillet på at løfte hver en sten i debatten," siger Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan, som er udnævnt til Socialdemokraternes femte it-ordfører under OOXML-ODF-debatten efter Magnus Heunicke, Sophie Hæstorp-Andersen, Troels Ravn og Ole Hækkerup.

Efterlysning: ODF- og OOXML-cases
Hun er blevet udpeget som en nøgleperson i dokument-debatten, fordi en del af oppositionen har meldt ud, at den foretrækker, at ODF-standarden står alene, mens regeringspartierne Venstre og Konservative satser mere på en to-dokument-løsning.

Et parløb mellem ODF og OOXML er også forslået af både en ekspert-arbejdsgruppe samt Konkurrencestyrelsen.

Begge arbejdsgrupper har peget på, at de to standarder er umodne, og de derfor begge bør indføres trods flere konverteringsproblemer mellem de to standarder, når det kommer til tekstbokse og billeder.

Selv om Yildiz Akdogan hører på de hjemlige autoriteter i debatten, efterlyser hun samtidig konkrete eksempler med brugen af ODF og OOXML, hvoraf sidstnævnte endnu ikke er udgivet i sin færdige ISO-version i en kontorpakke bortset fra betaudgaven af Microsoft Office 2010.

"Debatten bliver hurtigt meget teknisk, og jeg savner konkrete eksempler med økonomiske og administrative omkostninger og gevinster med formatterne. Derfor mener jeg, at vi bør kigge mod Holland, Belgien og Norge, som har indført ODF i det offentlige," siger Yildiz Akdogan.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.