Digital forkalkning udskyder ODF/OOXML-afgørelse

Beslutningen om valget mellem ODF og OOXML nåede i dag et nyt lavpunkt på Christianborg, da videnskabsminister Helge Sander (V) sparkede afgørelsen til hjørne - igen.

De Radikales it-ordfører Morten Østergaard er i dag i Kolding for at tale om den over fem år gamle bog "Digital Forkalkning," som er udarbejdet af Dafolo i samarbejde med netop Morten Østergaard og Jeppe Dørup Olesen.

Morten Østergaards tilstedeværelse i Kolding for at diskutere myterne om den nationale it-strategi - eller mangel på samme - fra bogen Digital Forkalkning er den direkte årsag til, at videnskabsminister Helge Sander (V) og it-ordførerne på Christiansborg i København ikke kan træffe en endelig beslutning om indførelsen af af enten OOXML, ODF eller begge standarder i den offentlige sektor fra næste år.

Det fortæller Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen til Computerworld.

S er glad for udskydelsen
Udsættelsen betyder, at der kan gå endnu en rum tid, før der falder afgørelse i sagen, som har kostet blod, sved og hundredvis af blogindlæg på diverse debatfora.

Men ikke alle er mistrøstige over, at dagens dokumentafgørelse er udskudt.

"Vi får løbende en masse spørgsmål, og jeg er personligt indstillet på at løfte hver en sten i debatten," siger Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan, som er udnævnt til Socialdemokraternes femte it-ordfører under OOXML-ODF-debatten efter Magnus Heunicke, Sophie Hæstorp-Andersen, Troels Ravn og Ole Hækkerup.

Efterlysning: ODF- og OOXML-cases
Hun er blevet udpeget som en nøgleperson i dokument-debatten, fordi en del af oppositionen har meldt ud, at den foretrækker, at ODF-standarden står alene, mens regeringspartierne Venstre og Konservative satser mere på en to-dokument-løsning.

Et parløb mellem ODF og OOXML er også forslået af både en ekspert-arbejdsgruppe samt Konkurrencestyrelsen.

Begge arbejdsgrupper har peget på, at de to standarder er umodne, og de derfor begge bør indføres trods flere konverteringsproblemer mellem de to standarder, når det kommer til tekstbokse og billeder.

Selv om Yildiz Akdogan hører på de hjemlige autoriteter i debatten, efterlyser hun samtidig konkrete eksempler med brugen af ODF og OOXML, hvoraf sidstnævnte endnu ikke er udgivet i sin færdige ISO-version i en kontorpakke bortset fra betaudgaven af Microsoft Office 2010.

"Debatten bliver hurtigt meget teknisk, og jeg savner konkrete eksempler med økonomiske og administrative omkostninger og gevinster med formatterne. Derfor mener jeg, at vi bør kigge mod Holland, Belgien og Norge, som har indført ODF i det offentlige," siger Yildiz Akdogan.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.