Artikel top billede

Amerikanske militærfly aflures med billig software

Irakiske oprørsstyrker aflurer let og billigt amerikanske overvågningsfly med software, der handles for 26 dollars på nettet.

Gad nok vide, hvad de egentlig kan se fra de overvågningsfly?

Sådan har oprørsgrupperne i Irak muligvis tænkt, når de har kigget op i himlen og betragtet de ubemandede såkaldte droner, som den amerikanske hær i vidt omfang bygger sine efterretningsoplysninger på.

Dronerne kan både overvåge og angribe, men i stedet for at prøve at skyde dem ned, har irakiske militante i flere tilfælde koblet sig på de ukrypterede video feeds, som dronerne sender ned.

Overvågningen og kommunikationen fra og til droner og amerikansk militær er derefter blevet delt ud til andre oprørere og ekstremistiske grupper, skriver Wall Street Journal.

Metoden er enkel og softwaren er billig. Ifølge The Register bruger de irakiske oprørere et program, der hedder SkyGrabber. Det kan hente film og musik fra satelitter, er offentligt tilgængeligt og kan downloades formedelst 26 dollars.

Alle fly er truet

Sikkerhedshullet blev opdaget allerede sidste år, da amerikansk militær fangede en shiitisk oprører med en laptop, der indeholdt opsnappede videoer fra dronerne.

Tilmed er der tegn på, at de opsnappede overvågningsvideoer er blevet givet videre til andre paramilitære grupper.

Den netværksteknologi, som det amerikanske militær bruger mellem deres droner og deres kontrolposter, er mere end ti år gammel, og mange af deres komponenter skal opgraderes, hvis man vil forhindre oprørerne i at opsnappe video feeds'ene.

Et andet lige så stort sikkerhedsproblem er ifølge Wired.com, at stort set alle amerikanske fly anvender systemet ROVER - remotely operated video enhanced receiver, og det kan muligvis også overvåges med SkyGrabber.

Der skulle ikke være tegn på, at irakiske oprørere har haft helt til ligefrem at overtage kontrollen med de amerikanske droner. Men ifølge Wall Street Journal står det ikke klart, om sikkerhedsproblemet er blevet løst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere