Artikel top billede

Microsoft fjerner Office fra egen online-butik

Microsoft har i al stilhed fjernet Office fra sin egen web-butik. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Microsoft har fjernet næsten alle versioner af Office fra sin egen online-butik for at efterkomme det forbud, der gør, at softwaregiganten fjerner en bestemt teknologi til specialtilpasning af XML fra sin populære Word-software fra og med i går, mandag 11. januar.

Den eneste tilgængelige version fra den nordamerikanske udgave af Microsoft Store har siden i går været Office Ultimate 2007, den komplette og dyreste programpakke.

Alle andre Windows-versioner samt Office 2008 til Mac er blot ledsaget af meddelelsen: "Dette produkt er på nuværende tidspunkt ikke tilgængeligt, da vi er ved at opdatere versionerne på vores website. Vi forventer, at det snart er tilgængeligt igen."

Microsoft bekræfter, at Office-pakkernes forsvindingsnummer er sket i forbindelse med det forbud, der er resultatet af den patentretssag, som virksomheden tabte i 2009.

"Vi har sørget for at efterkomme rettens kendelse, og vi introducerer den reviderede software i markedet i USA," fortæller Michael Croan, der er senior marketing manager.

Han bagatelliserer dog hele sagen.

"Denne proces vil foregå umærkeligt for langt størstedelen af kunderne, som vil finde både prøve- og købs-versionerne tilgængelige uden videre," siger han.

Er snart tilbage

I en e-mail tidligere i går skriver Croan kun, at Office vil være "midlertidigt" utilgængelig, og at programpakken vil være tilbage "snarest efter 11. januar," som svar på spørgsmålet om, hvornår Office igen vil være i salg.

I mellemtiden har Microsoft fortalt potentielle kunder, at de kan downloade den gratis beta-version af Office 2010, som er den næste generation af programpakken, der efter planen vil udkomme til juni.

Tidligere sagde Microsoft, at virksomheden ville være klar til fristen 11. januar. "Vi forventer at have kopier af Microsoft Word 2007 og Office 2007 uden denne funktion tilgængelig til salg og distribution i USA til denne forbudsdato," sagde talsmand for Microsoft ,Kevin Kutz, 23. december.

Forbuddet, som Microsoft blev pålagt af en føderal dommer i Texas i august 2009, og som blev stadfæstet af en appeldomstol sidst i december, forbyder Microsoft at sælge Word 2003 og Word 2007 fra og med i går, 11. januar 2010, på nær hvis virksomheden fjerner nogle funktioner til specialtilpasning af XML fra softwaren. I maj 2009 beordrede en domstol i Texas også Microsoft at betale udvikleren i4i næsten 300 millioner dollar, cirka 1,5 milliarder kroner, i skadeserstatning, sagsomkostninger og rente for at krænke det canadiske firmas patent på XML-tilpasning.

Microsoft har offentliggjort opdateringer til både Word 2003 og Word 2007 på virksomhedens downloadsite og har fortalt sine kunder i medfølgende supportdokumenter, at disse opdateringer kun er obligatoriske "hvis du er blevet det pålagt i en separat meddelelse fra Microsoft."

Virksomheden har også forpligtet sig til at opdatere Word 2008 og 2004 til Mac, selvom disse versioner ikke blev nævnt i retskendelsen.

Sagen om patentkrænkelse mellem Microsoft og i4i har tiltrukket sig megen opmærksomhed på grund af forbuddet, der blokerer for salg af Word. Dette forbud skulle oprindeligt være trådt i kraft 10. oktober 2009, men appeldomstolen udsatte det, indtil retten havde hørt Microsoft i sagen.

Selvom Microsoft tabte appellen i sidste måned, har virksomheden ikke givet op. I fredags anmodede Microsoft appelretten Court of Appeals for the Federal Circuit om enten en ny høring med det samme panel af tre dommere eller med alle appeldomstolens dommere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere