Artikel top billede

Microsoft og HP poster sammen 1,3 milliarder kroner i udviklingen af fremtidens datacenterstruktur.

HP og Microsoft klar med nyt milliard-partnerskab

To af it-branchens sværvægtere går sammen om at lave, hvad firmaerne kalder fremtidens datacenterplatform.

1,3 milliarder danske kroner.

Så mange penge poster HP og Microsoft over de næste tre år i udviklingen af en ny datacenterstruktur, der skal gøre integrationen mellem de to virksomheders forretningsløsninger mere gnidningsfri.

Fundamentet for den nye struktur kalder firmaerne next-generation infrastructure-to-application-modellen.

Ifølge HP betyder samarbejdet med Microsoft en tættere integration mellem de to firmaers ydelser på næsten alle områder: virtualisering, servere, storage, netværk, services, applikationer og styringssoftware.

HP-MS parat til den store datacenter-kamp

Ifølge Preben Jacobsen, ansvarlig for forretningsudvikling i HP Danmark, betyder den nye samarbejdsaftale, at datacenter-kampen for alvor kan tages op med Oracle, IBM og Cisco.

Microsofts forretningsapplikationer kommer nemlig til at blive integreret særdeles tæt med HP's infrastruktur.

"Microsofts applikationer bliver tilrettet, så de kan rulles ud på meget enkel vis og dynamisk flyttes. Udfordringen ved datacentre i dag er, at godt nok har vi lavet virtualisering, men det har bare gjort, at vi har fået jeg ved ikke hvor mange OS-instanser, som it-folk skal rende rundt og håndtere," siger han og fortsætter:

"Man ønsker at kunne flytte tingene fra virtuelle OS til et fysisk OS og tilbage igen alt afhængig af, hvordan loaden er på de pågældende applikationer. Den fleksibilitet får Microsoft nu bygget ind i deres produkter," siger Preben Jacobsen.

Han mener, at det nye partnerskab vil sætte de to firmaer i en position til at tage kampen op med de øvrige store aktører.

"Vi to tilsammen er lige så gode som Oracle-Sun-konceptet eller IBM og Cisco med VMware," siger Preben Jacobsen.

Hvornår samarbejdet konkret kaster noget af sig, tør han ikke spå om.

"Når man laver sådan en investering på 1,3 milliarder kroner, så går der nogle år, før man ser resultaterne, men som jeg hører det, så vil man se resultaterne allerede i de næste major releases af Microsofts produkter," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere