Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Blue screen-meddelelser er sjældent behagelige. Arikivfoto

Opdatering giver blå skærm på Windows XP

Vrede kunder giver en sikkerhedsopdatering skylden for den frygtede såkaldte Blue Screen of Death og uendelig genstart af XP.

Computerworld News Service: Microsofts sikkerhedsopdateringer fra i tirsdags har tvunget pc'er med Windows XP i knæ med den berygtede blå fejlmeddelelse, den såkaldte Blue Screen of Death (BSoD), beretter brugere på Microsofts supportforum.

Strømmen af klager begyndte at tikke ind tirsdag morgen og tog til i løbet af dagen.

"Jeg installerede de 11 Windows XP-opdateringer i dag og genstartede min pc, som den bad mig om at gøre," skriver en bruger, der identificerer sig som "tansenroy," og som således startede en voksende tråd på supportforummet. "Fra da af har Windows ikke kunnet starte op igen! Det stopper ved den blå skærm med den følgende fejlmeddelelse: 'Der er opdaget en fejl, og Windows er blevet lukket ned for at forhindre skade på din computer.'"

Andre har lignende beretninger. "Der er noget alvorligt galt med denne opdatering. Jeg kan ikke engang starte op i fejlsikret tilstand," skriver "Ghellow" med en henvisning til Windows' diagnostiske tilstand, der ofte er en sidste udvej til at starte systemet op.

"Jeg er ikke særlig tilfreds med Microsoft, da jeg ser, idet jeg skal til at arbejde nu til morgen, at min helpdesk er oversvømmet med beskeder om, at pc'en har den berygtede blå skærm," skriver "brawfab."

"Jeg blev nødt til at tage ind på arbejde for at bruge min Mac til at komme online, så jeg kunne finde ud af, hvad der skete med XP-opdateringerne i aftes," klager "moosewalk" sig i den samme tråd. "Jeg er kommet et godt stykke tættere på at skifte helt over til Mac."

Support-tråden, som sikkerhedsbloggeren Brian Krebs var den første til at bemærke, havde torsdag morgen mere end 120 indlæg, hvilket gjorde den til den tredje længste tråd på support-forummet for Windows Update. Tråden var på daværende tidspunkt blevet vist mere end 2.800 gange.

17 år gammel fejl

Adskillige brugere har offentliggjort forslag til løsninger, men forslaget fra "maxyimus" er blevet markeret af en support-medarbejder fra Microsoft som en reel vej ud af den endeløse række af blå skærme. For at genvinde kontrollen af sin pc anmodes man om at starte op fra sin Windows XP installations-cd, køre genoprettelseskonsollen og indtaste en række kommandoer.

Det hjælper desværre ikke brugere af netbooks, da de fleste af de små, lette bærbare ikke har noget cd-drev og således ikke kan startes op fra en installations-cd. "Findes der nogle løsninger til netbook, eller er jeg bare på røven indtil videre?" spørger "HimDen".

Flere brugere identificerede i første omgang opdateringen MS10-015 som synderen og hævdede, at afinstallering af denne sikkerhedsrettelse - som også kaldes KB977165 - fik deres pc'er på ret køl igen.

MS10-015, som er en ud af 13 sikkerhedsopdateringer fra Microsoft i tirsdags, lukker en 17 år gammel fejl i alle 32 bit-versioner af Windows-kernen. Denne sårbarhed blev offentliggjort for tre uger siden, da en udvikler fra Google afslørede fejlen og offentliggjorde såkaldt proof-of-concept-angrebskode.

Dette er ikke første gang, at en opdatering fra Microsoft har lagt Windows-pc'er ned. For to år siden sendte et sæt opdateringer af Vista et ukendt antal maskiner ind i en endeløs løkke af genstart. Lignende problemer lagde forhindringer i vejen for brugere, som forsøgte at opgradere til Windows XP Service Pack 3 i maj 2008, og for andre, der forsøgte at opgradere fra Vista til Windows 7 sidste oktober.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra Microsoft.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere