Artikel top billede

IT-Branchen: De bedste råd til den nye minister

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) bør efter IT-Branchens mening fokusere skarpt på tre områder. Se dem her.

Den nye videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, bør især fokusere på tre ting, når hun har første arbejdsdag i ministerkontoret i Videnskabsministeriet i Bredgade i København.

Sådan lyder det fra it-organisationen IT-Branchen, hvor direktør Morten Bangsgaard byder den nye minister velkommen på posten.

Det er den første udskiftning på posten som videnskabsminister, siden den borgerlige regering overtog magten i 2001.

Dengang blev daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) gamle ven, Helge Sander, nemlig udnævnt til videnskabsminister, og den post har han bestredet lige indtil i dag - mere end 3.000 dage senere. Det kan du mere om her.

Ikke en it-person

Den konservative Charlotte Sahl-Madsen er ikke ukendt for IT-Branchens direktør, Morten Bangsgaard, der inden han blev udnævnt til direktør for brancheforeningen har siddet i otte år som generalsekretær i Det Konservative Folkeparti.

Du kan læse Computerworlds store portræt af den nye videnskabsminister her.

Charlotte Sahl-Madsen har en fortid som kulturboss og flere poster inden for toppen af dansk teknologiudvikling og innovation, men er det til trods ikke en it-person, lyder hans vurdering.

"Hun kommer ind i et ministerium med en lang række spændende, væsentlige og fremadrettede dagsordener, som også rækker ud over Videnskabsministeriets resort," siger Morten Bangsgaard.

Er hun kvalificeret til opgaven?

"Nu skal hun have lov til at sætte sig i stolen, men vi er fuld af fortrøstning i forhold til hendes mulighed for at få succes som videnskabsminister."

Hvad kan hun lære og udlede af den nogle gange udskældte Helge Sanders måde at gribe tingene an på?

"Hun skal selvfølgelig sætte sig i stolen og gøre tingene på sin måde. Allerede i denne uge er der et vigtigt møde i regeringens vækstforum, og det er jo den slags steder, at hun skal evne at spille sin dagsorden ind.

Hun skal evne at omsætte den snævre it-dagsorden til den bredere samfundsdagsorden. Det kræver selvfølgelig et godt netværk blandt andre ministre og ministerier, og det skal hun arbejde med fra day one."

Kan hun lære noget af Helge Sander?

"Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Helge Sander for hans indsats. Han har altid lyttet til erhvervet og været engageret og positiv.

Helges store menneskelige kvaliteter kommer man altid langt med, og jeg kender også den nye minister som en engageret og åben person, og det er en god forudsætning for at kunne skabe politiske resultater."

Du kommer selv fra den politiske verden. Hvad skal hun lære for at begå sig i det politiske spil?

"Hun skal sikre, at hun ikke bliver embedsmand, men politiker. Hun skal holde hovedet hævet over enkeltsager og detaljer og i stedet holde visionen og helikopter-blikket. Jeg er sikker på, at hun bliver en stærk og visionær videnskabsminister."

It Branchens tre anbefalinger til Charlotte Sahl-Madsen

Set gennem IT-Branchens briller er der især tre hovedområder, som Charlotte Sahl-Madsen straks bør tage fat i, når hun tiltræder.

Højhastighedskomiteens anbefalinger skal omsættes til virkelighed.

"Det handler om de store udfordringer med faldende produktivitet, som Danmark står overfor," siger Morten Bangsgaard.

Du kan læse mere om anbefalingerne her.

Grøn it.

"Her ligger der både nationalt og internationalt en fantastisk motorvej forand os, og den danske it-branche er på mange måder foran. Men vi er samtidig i en position, hvor vi ikke er sikre på at kunne blive i front, medmindre vi virkeligt spænder væddeløbshestene foran," siger Morten Bangsgaard.

It skal tænkes bredt ind i lovgivning

"Det er en helt overordnet bjælke. Ministeren skal sikre, at it bliver tænkt ind i alle de beslutninger, som regeringen og Folketinget træffer. It er en bærende konstruktion og væsentlig på mange områder - uanset om det gælder det grønne, sundhed, uddannelse eller den måde, som vi generelt indretter vores offentlige sektor på," siger Morten Bangsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere