Artikel top billede

Folketingssite i knæ midt i ministerrokade

Folketingets hjemmeside gik kort før middag i knæ. Det skete midt i den største regeringsrokade i nyere tid.

Det er ikke kun ministre, der vælter i Folketinget i dag. Også parlamentets hjemmeside ft.dk er under pres i dag.

Kort før middag oplevede besøgende lange svartider på Folketingets hjemmeside. Det skete midt i den største regeringsrokade i nyere tid.

"Den har været lidt langsom, og så har de genstartet den. Nu kører den udmærket igen," siger Liselotte Astrup, som er it-udviklingschef hos Folketinget.

Hun forklarer, at der intet usædvanligt er i genstarten af Folketingets hjemmeside. Det sker et sted mellem en gang om ugen og hver 14. dag på grund af 'nogle monumentale fejl', vi ikke rigtigt kan finde," siger udviklingschefen.

Muligvis mange besøgende

Imidlertid vil hun ikke afvise, at hjemmesiden er blevet hårdt presset af befolkningens interesse for de nye ministeransigter.

"Jeg skal da ikke kunne udelukke, at antallet af brugere er steget markant på grund af regeringsændringen," siger hun.

Imidlertid vil det ifølge Liselotte Astrup kræve en gennemgang af overvågningsværktøjet at klarlægge, om hjemmesiden rent faktisk har været presset af mange brugere tirsdag.

It-udviklingschefen fortæller, at Folketingets hjemmeside er opdelt således, at medarbejdere og politikere ser en intern version af siden. Og her er der aldrig problemer, forklarer hun. Imidlertid holder Folketinget nu øje med den eksterne version, for at monitorere eventuelle problemer.

Liselotte Astrup fortæller, at Folketinget ikke fra stedets hotline har fået orientering fra brugere om problemer med hjemmesiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere