Artikel top billede

Cisco vinder frem som sikkerhedsleverandør

En spørgeundersøgelse af 259 it-sikkerhedsfolk viser, at Cisco vinder gennemslagskraft som leverandør af netværkssikkerhed.

Computerworld News Service: "Vi er interesserede i at kigge på leverandørpræferencer," siger Bill Trussell, der er leder af sikkerhedsanalysen fra TheInfoPro.

Han bemærker, at "Cisco har bevæget sig op ad listen over, hvad vi kalder 'spændende leverandører', når vi spørger, hvilke produkter eller tjenester respondenterne anser som 'spændende'."

Trussell påpeger, at undersøgelsen består af åbne spørgsmål uden en liste af svar, der kan vælges i mellem. Spørgeundersøgelsen foretages to gange om året.

Undersøgelsen hedder Information Security Study og er baseret på interview af it-sikkerhedschefer og it-chefer fra store og mellemstore virksomheder i Nordamerika og Europa. I den nyeste undersøgelse lander McAfee på toppen af listen over "spændende leverandører", mens Symantec indtager andenpladsen efterfulgt af Cisco og Palo Alto Networks.

For de mellemstore virksomheder topper Cisco og Palo Alto dog listen, mens McAfee og Symantec ikke engang er at finde på en top fem.

"Det er værd at trække det faktum frem, at Cisco sidder i toppen af listen," siger Trussell. Cisco, Symantec og Juniper er nogle de leverandører, der oftest bliver positivt fremhævet i svarene til en række spørgsmål om sikkerhedsleverandører og kontraktforhandlinger.

Af andre konklusioner fra interviewene bliver databeskyttelse nævnt af omtrent en tredjedel af de adspurgte virksomheder som en topprioritet for i år. Symantec fremhæves som "den åbenlyse markedsførende virksomhed i forhold til at blive nævnt som 'i brug' og 'under planlægning'," står der i rapporten fra TheInfoPro. Også McAfee har en "voksende mængde tilhængere."

Spørgeundersøgelsen kommer også ind på strategier for virtualisering og cloud computing.

Ekstremt bekymrede

Alle på nær to procent af de af respondenterne, der også er med i Fortune 100, svarer, at de har virtualisering "i brug" i deres virksomheder eller har planer om det, og 33 procent forventer, at virtualisering vil påvirke deres indkøb af sikkerhedsløsninger.

I denne forbindelse nævnes Check Point oftest, som den leverandør respondenterne vælger til at løse deres sikkerhedsbehov. Blandt de mellemstore virksomheder svarer 41 procent, at de er "meget bekymrede" eller "ekstremt bekymrede" for sikkerheden i virtuelle miljøer på grund af den øgede kompleksitet.

35 procent af Fortune 1000-respondenterne i undersøgelsen svarer, at de allerede bruger cloud computing-tjenester, mens 25 procent planlægger at gøre det i løbet af de næste to år.

29 procent af respondenterne angiver "HR-informationssystemer" som den type applikation, der med størst sandsynlighed vil overgå til cloud-tjenester efterfulgt af e-mail og ERP-systemer.

Trussell fortæller at være lettere overrasket over, at HR-systemer blev fremhævet som den mest sandsynlige applikation at overgå til skyen, "da der er personfølsomme informationer i HR-systemer."

Derudover påpeger undersøgelsen, at 72 procent af respondenterne er "ekstremt bekymrede" eller "meget bekymrede" over sikkerheden i cloud-miljøer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere