ITU er Danmarks bedste iværksætter-universitet

Læs her hvorfor du er mere tilbøjelig til at starte som iværksætter, hvis du har
it-blod i årene.

Kun få nyuddannede fra de danske universiteter vælger at kaste sig ud i en karriere som selvstændig, når de har færdiggjort deres uddannelse.

Men på IT-Universitetet (ITU) er de studerende meget mere iværkstætter-ivrige end på landets øvrige universiteter.

Det viser en ny undersøgelse fra Copenhagen Business School (CBS).

Ifølge undersøgelsen er andelen af studerende fra ITU, der vælger at blive selvstændige, mere end dobbelt så stor som på andre universiter.

På ITU er 2,4 procent af kandidaterne selvstændige et år efter, at de har færdiggjort deres uddannelse, mens gennemsnittet for landets andre universiteter er på 1,1 procent.

Og det er helt logisk, at netop de studerende på ITU er særlig glade for iværksætter-vejen, mener Steffen Korsgaard, der underviser i entrepreneurship ved Handelshøjskolen i Århus og netop har færdiggjort en ph.d. om emnet.

"It-kompetencer kan relativt nemt omsættes til service og projekter, derfor overrasker det mig slet ikke, at der er flere iværksættere blandt de nyuddannede på ITU," siger han.

Glem ikke teorien
På IT-Universitetet lægger man især vægt på, at de studerende ikke drukner i teori. Der skal være
balance i forholdet mellem teori og de mere praktisk anvendelige projekter.

Og netop det er en væsentlig del af forklaringen på de studerendes iværksætterlyst, mener Steffen Korsgaard.

Han understreger dog, at de studerende fortsat har brug for en solid teoretisk ballast.

Og det er ITU's rektor, Mads Tofte, helt enig i. Han mener også, at balancengangen mellem teori og de praktisk anvendelige projekter er nødvendig for at anspore de studerendes iværksætter-lyst.

"It er en videnskabelig disciplin, men vi arbejder også bevidst med at skabe en iværksætter-kultur, hvor det handler om at få de studerende til at reflektere over, hvordan de udnytte deres teoretiske færdigheder til at konstruere de ting, der er behov for i samfundet," siger Mads Tofte.

Han mener også, at folk, der vælger it-branchen som deres levevej, i forvejen er mere tilbøjelige til at starte som iværksættere. Både fordi der sammenlignet med eksempelvis medicinalindustrien er relativt lave omkostninger forbundet med at starte op, men også fordi afstanden mellem teorien og det praktiske er kort.

"Jeg tror, at folk netop vælger it-retningen, fordi de har nogle abstrakte og teoretiske evner, som de gerne vil omsætte til nogle helt konkrete løsninger," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EU persondataforordningen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
CIO Kristian Hjort-Madsen har spredt PFA's it ud i alle mulige retninger for at få mere kog i gryden: "Jeg tror simpelthen ikke på, at vi it-folk tænker visionært nok"
Nomineret til Årets CIO 2018: Hos PFA skal it-chefen ikke forretningsudvikle. Han skal sørge for, at hele organisationen tænker digitalt fra starten. CIO Kristian Hjort-Madsen har nemlig ikke alle de gode idéer selv.
Computerworld
Seneste Windows 10-opdatering kan få din computer til at gå i sort - selv Microsofts egne Surface-enheder ramt
Der er knas i den store Windows 10 forårsopdatering. I værste tilfælde kan den få din computer til at gå helt i sort.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.