ITU er Danmarks bedste iværksætter-universitet

Læs her hvorfor du er mere tilbøjelig til at starte som iværksætter, hvis du har
it-blod i årene.

Kun få nyuddannede fra de danske universiteter vælger at kaste sig ud i en karriere som selvstændig, når de har færdiggjort deres uddannelse.

Men på IT-Universitetet (ITU) er de studerende meget mere iværkstætter-ivrige end på landets øvrige universiteter.

Det viser en ny undersøgelse fra Copenhagen Business School (CBS).

Ifølge undersøgelsen er andelen af studerende fra ITU, der vælger at blive selvstændige, mere end dobbelt så stor som på andre universiter.

På ITU er 2,4 procent af kandidaterne selvstændige et år efter, at de har færdiggjort deres uddannelse, mens gennemsnittet for landets andre universiteter er på 1,1 procent.

Og det er helt logisk, at netop de studerende på ITU er særlig glade for iværksætter-vejen, mener Steffen Korsgaard, der underviser i entrepreneurship ved Handelshøjskolen i Århus og netop har færdiggjort en ph.d. om emnet.

"It-kompetencer kan relativt nemt omsættes til service og projekter, derfor overrasker det mig slet ikke, at der er flere iværksættere blandt de nyuddannede på ITU," siger han.

Glem ikke teorien
På IT-Universitetet lægger man især vægt på, at de studerende ikke drukner i teori. Der skal være
balance i forholdet mellem teori og de mere praktisk anvendelige projekter.

Og netop det er en væsentlig del af forklaringen på de studerendes iværksætterlyst, mener Steffen Korsgaard.

Han understreger dog, at de studerende fortsat har brug for en solid teoretisk ballast.

Og det er ITU's rektor, Mads Tofte, helt enig i. Han mener også, at balancengangen mellem teori og de praktisk anvendelige projekter er nødvendig for at anspore de studerendes iværksætter-lyst.

"It er en videnskabelig disciplin, men vi arbejder også bevidst med at skabe en iværksætter-kultur, hvor det handler om at få de studerende til at reflektere over, hvordan de udnytte deres teoretiske færdigheder til at konstruere de ting, der er behov for i samfundet," siger Mads Tofte.

Han mener også, at folk, der vælger it-branchen som deres levevej, i forvejen er mere tilbøjelige til at starte som iværksættere. Både fordi der sammenlignet med eksempelvis medicinalindustrien er relativt lave omkostninger forbundet med at starte op, men også fordi afstanden mellem teorien og det praktiske er kort.

"Jeg tror, at folk netop vælger it-retningen, fordi de har nogle abstrakte og teoretiske evner, som de gerne vil omsætte til nogle helt konkrete løsninger," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Office 365 og Windows 10: Sådan udnytter du de nyeste værktøjer og funktioner

Office 365 har over de senere fem år vundet indpas i utallige danske virksomheder, der nu også har opgraderet til Windows 10. Bliv klogere på de mange muligheder, der er med Microsofts løsninger.

12. december 2017 | Læs mere


Cloud og it-infrastruktur: Udnyt de nye teknologier og platforme til at optimere performance

Cloud computing rummer store muligheder for mange i en tid, hvor agilitet, fleksibilitet og sammenhæng mellem systemerne spiller en større og større rolle i jagten på at skabe og høste værdi og udklække viden via data. Kom og hør om mulighederne.

14. december 2017 | Læs mere


Vælg den rigtige storage-løsning og skab mere værdi

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
CIO
Nu rammer kunstig intelligens de danske produktionsbånd: Vindmøllevirksomhed øger effektiviteten med 80 procent
I lang tid er der blevet talt om fordelene ved kunstig intelligens. Nu begynder det at vise sig i virkeligheden. Fujitsu har senest implementeret en løsning på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa i Aalborg, der gør kvalitetssikringen både bedre og hurtigere.
Comon
Test af Jelly Pro: Lillebitte telefon er overraskende brugbar
Har du brug for en lillebitte mobiltelefon, som stadig kan køre Spotify, Mobile Pay og Messenger? Så er denne lille 4G-telefon noget for dig
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.