Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danskerne myldrer væk fra Windows XP

Windows XP har tabt kæmpe markedsandele, mens tre andre styresystemer har vundet kraftigt frem i de seneste to år.

00'ernes absolut mest populære styresystem, Windows XP, er stadig det mest udbredte operativsystem i Danmark.

Men det er en stakket frist, viser tal fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM).

For mens Microsofts andre styresystemer, Vista og Windows 7, samt ikke mindst Apple MacOS X, har ædt sig kraftigt ind på markedsandelene, så svinder interessen for det førhen så populære XP.

Har tabt halvdelen på to år

I april 2007 var der en Windows XP bag knap 90 procent af alle internet-søgninger, mens det tal to år efter er skrumpet ind til en markedsandel på godt halvdelen - 46 procent.

I samme periode er Windows Vista gået fra en andel på fire procent til 34 procent, og Windows 7 indtager tredjepladsen med motorkraft bag godt 11 procent af danskernes netsøgninger.

MacOS X er gået fra lige over to procent i 2007 til i dag at have lige over seks procent af markedet, viser FDIM-tallene.

Linux er (stadig) en by i Rusland

Linux-styresystemerne har derimod ikke fået det mainstream-gennembrud, som flere eksperter forventede ville komme i kølvandet på finanskrisen.

Linux tegner sig for blot 0,419 procent af søgningerne på FDIM-medlemmernes hjemmesider, hvilket trods alt er en fremgang fra 0,2 procent for to år siden.

På verdensplan lyder markedsandelen for Linux på én procent ifølge statistik-sitet NetApplications, der samtidig anslår, at Windows-systemerne globalt har en tilslutning på over 93 procent.

Stopper supporten

At det tidligere flagskib, Windows XP, går en mørk tid i møde, kan næppe komme bag på flertallet, efter styresystemet har indtaget langt størstedelen af danskernes computere i løbet af 00'erne siden lanceringen i 2001.

XP-opfinderne fra Microsoft har da også flere gange opgivet at yde support til det populære styresystem.

Windows 7's popularitet er derimod hastigt voksende, og har på tre måneder fået lige så mange kunder som Vista var et helt år om at få.

Læs mere:
Se det bedste og det værste i Microsofts historie

Analytiker: Microsoft har lagt Vista bag sig

Analytiker: Microsoft har lagt Vista bag sig

XP taber terræn, konkluderer undersøgelse

Nu kaster piraterne sig frådende over Windows 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere